Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Közös képviselők személyes adatai a tulajdoni lapon – Ez csak az egyik változás 2019. január 1-től

2018. október 29.

A társasházi törvény értelmében 2019. január elsejétől az épület tulajdoni lapján is feltüntetésre kerülnek a közös képviselő vagy az intézőbizottság elnökének adatai. E tisztségviselőknek ettől az időponttól a számviteli szabályok szerint készült, közgyűlés által jóváhagyott beszámolót is be kell nyújtaniuk az ingatlanügyi hatósághoz.

A törvény módosításának az volt a célja, hogy a közösség ügyintézését ellátó tisztségviselők a törvényben meghatározott adatainak országosan nyilvános közzétételével megvalósuljon a társasházak működésének transzparenciája, a jegyző társasházak felett gyakorolt törvényességi felügyeletének hatékonysága biztosított legyen, továbbá a társasházak és a közösség jogait és kötelezettségeit érintő hatósági eljárások során a megfelelő kapcsolattartást elősegítse.

Hogy ezek a nagy horderejű változások miként valósulnak meg a gyakorlatban, s az érintettek hogyan tudnak megfelelni a szigorodó követelményeknek, arról két előadás is szól a Közös Képviselők Napja és Társasházi Expón, ahol a részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.
Részletek és jelentkezés ITT
(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások