Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Felfüggesztett épületenergetikai pályázatok

2010. július 2.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2010. június 30-i hatállyal határozatlan időre felfüggesztette a Környezet és Energia Operatív Programban az épületenergetikai fejlesztésekre, közvilágítás korszerűsítésre, valamint a megújuló energiaforrással kombinált épületenergetikai fejlesztésekre kiírt pályázatokat.

A konstrukciókat 2009. március 10-én hirdették meg és a keret erejéig, visszavonásig lehetett rájuk pályázni.Az egyik pályázat keretében épületek hőtechnikai adottságainak javítására, hőveszteségének csökkentésére, fűtési, hűtési használati meleg víz és világítási rendszereinek korszerűsítésére, valamint közvilágítás korszerűsítésére lehet pályázni.

A másik konstrukcióban pedig épületek hőtechnikai adottságainak javítását, hőveszteségének csökkentését, fűtési, hűtési használati meleg víz és világítási rendszereinek korszerűsítését valamely megújuló energiaforrás felhasználásával kombináló projektekkel lehet pályázni.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az közölte, hogy a két konstrukció közös keretösszeggel rendelkezett, így a pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg a két konstrukciónál a 2009-2010. évekre összesen 6 milliárd forint volt.

A nagy érdeklődésére való tekintettel a 2007-2013-ig terjedő hétéves keretet az idén május 18-án felszabadították, így a pályázók rendelkezésére összesen 38 milliárd forint állt.

A 2010. június 18-i állapot szerint a két pályázatra 497-en jelentkeztek és az igényelt támogatási összeg meghaladja a 47 milliárd forintot.

A döntés nem volt váratlan, hiszen januártól új pályázatok kiírása várható, melyek, a kormány által kidolgozott Nemzeti Épületkorszerűsítési Progra-hoz illeszkedve határozzák meg a fejlesztési célokat.

Saját véleményem: tht@tht.hu
Továbbküldöm a cikket: http://www.tht.hu/hirlevel/offer.php

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások