Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Lépcsőház felújítást, szelektív hulladékgyűjtő létesítését és napelemes szellőztetés megvalósítását támogatja idén az OTP Bank

2010. július 23.

Az OTP Bank 2010 áprilisában immár második alkalommal írta ki társasházi pályázatát, melynek keretében összesen nettó 5.100.000 forintra pályázhatott az ország bármely társasházi és lakásszövetkezeti közössége. A környezetvédelmi és közösségi célok megvalósítására készült pályamunkákat 2010. június 11-ig lehetett eljuttatni a bírálókhoz postai úton vagy a www.hazforum.hu információs portálon keresztül. A nevezéshez nem volt szükség hatósági engedélyek és igazolások beszerzésére, csupán a beruházás összefoglalójára, illetve indoklására egy oldalban.

Az ország különböző pontjairól összesen több mint 640 pályamunka érkezett Környezetvédelem, Közösségépítés és Életminőség-javítás kategóriákban. A szakértői zsűri 1.000.000, 500.000 és 200.000 forintot ítélt kategóriánként a három legjobb pályázatot beküldő társasháznak.

Környezetvédelem kategóriában összesen 239 érvényes pályázat érkezett, amelyeknek több mint a felét fővárosi közösségek küldték. A beruházások jellegüket tekintve legtöbbször parkosításra, fűtéskorszerűsítésre, valamint olyan energia-megtakarítást célzó fejlesztésekre vonatkoztak, mint az alternatív energiaforrások felhasználása. A bank támogatását Budapesten egy III. kerületi társasház szellőztető-ventillátorainak cseréjére és napelemek felszerelésére, egy XX. kerületi lakóház szelektív hulladékgyűjtés bevezetésére, valamint Békéscsabán egy közösség világítás-korszerűsítésre nyerte el.

Közösségépítés kategóriában a 131 beérkezett pályázat többségében vidékről érkezett, leggyakrabban szabadtéri és beltéri közösségi helyek megvalósítására. Egy dorogi lakótelep tereprendezésre és sportpályájának felújítására, egy budapesti, V. kerületi ház tetőteraszának felújítására, egy szekszárdi lakóközösség pedig alagsori helyiségének közösségi térré alakítására kap majd támogatást az OTP Banktól.

Életminőség-javítás kategóriában összesen 271 pályamű indult, amelyben közel azonos arányban szerepeltek budapesti és vidéki nevezők. Leggyakrabban a biztonságot és a lakókörnyezet szebbé, komfortosabbá tételét tűzték ki célul az indulók. Az OTP Bank támogatását egy nyíregyházi ház nyerte el a teljes világításának, csengőinek, postaládáinak cseréjére és tűzvédelmi fejlesztésekre, valamint egy fővárosi, VII. kerületi társasház lépcsőházának, és egy balatonfüredi ház bejárati ajtajának megújulására.

A nagy érdeklődésre való tekintettel az OTP Bank az összes pályázónak a „Társasházban él? Önnel is megtörténhet!" című jogi tanácsadó kiadványt adja ajándékba, ezzel köszönve meg munkájukat.

Kálmán László, az OTP Bank társasházakért is felelős üzletágának igazgatója, a zsűri elnöke a következőket mondta el a pályázatokkal kapcsolatban: „Az OTP Társasházi Pályázat tavalyi sikere után örülünk, hogy ismét ilyen sok nevezés érkezett. Idén is rengeteg magas színvonalú pályázattal találkoztunk az értékelés folyamán. A győztes munkák amellett, hogy a közösség érdekeit szolgálják, ötletesek, technikailag és anyagilag is megvalósíthatóak".

Meichl Mátyás, a zsűri tagja és a Társasházi Háztartás című folyóirat főszerkesztője a pályázók aktivitását és kreativitását egyaránt figyelemre méltónak találta. Tapasztalatai alapján, azokban a közösségekben, ahol közös célokat tudnak megfogalmazni és elfogadtatni a lakók, ott nem csak a hangulat jobb, hanem kevesebb a közös költséggel tartozók száma is, ami tovább növeli számukra az előrelépés lehetőségét.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások