Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Féláron fűtenek a tíz emeletes, távhőről leválasztott panel épületben

2010. augusztus 3.

A Kossuth Rádió egyik legrégebbi és leghallgatottabb műsora a Napközben korábban is gyakran foglalkozott társasházi témákkal, de 2007. novemberétől minden pénteken jelentkezett a Közös költség című rovat. A műsorban - mely 2010 februárja óta kéthetente hallható - a társasházak, lakásszövetkezetek életét meghatározó teendőkről, sikerekről, kudarcokról beszélnek az élő adás stúdióvendégei. A hallgatók szintén feltehetik kérdéseiket, melyekre a nap aktuális témájának szakértői válaszolnak.

július 30. - a műsorból kiderül, milyen lehetőségei vannak egy társasháznak a geotermikus hőszivattyúk segítségével történő hőtermelésre. Mekkora beruházással és milyen megtérüléssel számolhatnak azok, akik belevágnak a beruházásba.
A bevezető riportban megszólal annak a 252 lakásos tíz emeletes angyalföldi panel épületnek az intézőbizottsági elnöke, ahol tavaly leváltak a távhőről és a föld hőjével fűtik az épületet és szolgáltatják a meleg vizet. A fizetnivalójuk pedig a beruházás után is kevesebb, mint korábban.

Az Építéstudományi Egyesület Hőszivattyús Szakosztályának elnökétől, Ádám Bélától azt is megtudhatjuk, hogy valójában bárhol alkalmazható hőszivattyú, mert van amelyik a levegő hőjét hasznosítja a fűtés során.

A műsor elérési útvonala:

- http://real1.radio.hu/kossuth/
- az oldalon belül az MR1 Kossuth Rádió hangtár menüpontban három hétre visszamenőleg beállítható a dátum (pl. július 30.)
- Hallgat 10 - 11 óra
A „hallgat" link alatt elinduló adásbó kikereshető a társasházi rovat adott napi műsorának felvétele.
Ha a hanganyag lejátszásához nem rendelkezik megfelelő programmal, akkor azt a "real1", az MR1 oldaláról ingyenesen letöltheti.

Saját véleményem: tht@tht.hu

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások