Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Földhővel, napenergiával, milliós társasházi megtakarítások

2010. november 3.

A Kossuth Rádió egyik legrégebbi és leghallgatottabb műsora a Napközben korábban is gyakran foglalkozott társasházi témákkal, de 2007. novemberétől minden pénteken jelentkezett a Közös költség című rovat. A műsorban - mely 2010 februárja óta kéthetente hallható - a társasházak, lakásszövetkezetek életét meghatározó teendőkről, sikerekről, kudarcokról beszélnek az élő adás stúdióvendégei. A hallgatók szintén feltehetik kérdéseiket, melyekre a nap aktuális témájának szakértői válaszolnak.

Október 22. -Az energiafüggőségünk és a széndioxid kibocsátás csökkentése, a hamarosan kiírásra kerülő pályázatok tartalma és logikája, mind azt segítené, hogy a megújuló energiák felhasználása növekedjen, de ahhoz, hogy egy konkrét ház esetében ez realitás legyen meg kell vizsgálni, hogy az adottságok ismeretében egyáltalán milyen technológiák telepítésére van lehetőség és mikor milyen megtérüléssel számolhatunk.

Mennyire változhat ez a helyzet a támogatásoknak köszönhetően? Milyen technológiák jöhetnek szóba egy panel és egy hagyományos építésű társasház esetében, s milyen megtérüléssel számolhat a lakóközösség.

A fentiekről Ádám Béla megújuló energia szakértőt, a Magyar Hőszivattyú Szövetség elnökét és Gróman Attilát a Robert Bosch Kft. megújuló energiák termékfelelősét kérdezte a műsorvezető, Péter györgy.
dr. Bék Ágnes a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyseületének elnöke pedig a rendszerek telepítéséhez szükséges lakóközösségi támogatás szükséges mértékéről tájékoztatta a hallgatókat.

A műsor elérési útvonala:
- http://hangtar.radio.hu/
- az oldalon belül az MR1 Kossuth Rádió-ra, majd a Naptár-ra kattintva három hétre visszamenőleg beállítható a dátum (pl. október 22.)
- A 10:00 idősávot kiválasztva 10:06 perctől hallható a társasházi rovat adásának felvétele.
Ha a hanganyag lejátszásához nem rendelkezik megfelelő programmal, akkor azt a "real1" link segítségével, az MR1 oldaláról ingyenesen letöltheti.

Saját kérdésem, véleményem: tht@tht.hu

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások