Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Klíma- és energiaügyi államtitkárság az NFM-ben

2010. november 25.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban megalakult a Klíma- és energiaügyi államtitkárság, melynek vezetője Bencsik János államtitkár. Munkáját Kovács Pál energiaügyekért felelős helyettes államtitkár és Olajos Péter zöldgazdaság-fejlesztésért és klímaügyekért felelős helyettes államtitkár segíti.

Ezzel a lépéssel megvalósul a közvetlen együttműködés a szakmai részterületek között, ezáltal az elvégzendő feladatok a jövőben az ellátásbiztonság, a fenntarthatóság és a versenyképesség alapelveinek teljes körű figyelembevételével, egységes operatív irányítás mellett valósulhatnak meg - áll a fejlesztési tárca közleményében.
A klíma- és energiaügyi államtitkárság legfontosabb feladatai közé tartozik jelenleg Magyarország hosszú távú, 2030-ig szóló energiastratégiájának megalkotása, valamint a Megújuló Energia Nemzeti Cselekvési Terv benyújtása az Európai Bizottságnak.

E dokumentumok hosszú távon kell megalapozzák az ellátásbiztonságra, a versenyképességre, a fenntarthatóságra, a gazdaságélénkítésre és az energiaszegénység felszámolására mint alappillérekre épülő hazai energetikai és klímapolitikai célkitűzések ütemezett megvalósítását és Magyarország Európai Uniós vállalásainak teljesítését.

A két minisztériumban eddig külön-külön működő, az energiapolitika stratégiai megalapozásáért, illetve szabályozásáért felelős szakterületek összevonását, és az ezen szakterületekhez szorosan kapcsolódó klímapolitika és zöldgazdaság-fejlesztés egységes irányítás alá szervezését az elmúlt hónapok tapasztalatai, "a rendszer finomhangolásának igénye", valamint a 2011. január elsejétől induló soros magyar uniós elnökség miatti feladatok hatékony megoldásának szükségessége indokolta.
(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások