Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Visszavonta az Emfesz felszámolási kérelmét a Keler

2011. február 15.

Február 11-ig rendezte tartozásait a földgáz-kereskedelemmel foglalkozó Emfesz Kft. a szabályozott földgáz-kereskedelmi piacot jelentő Gázpiaci Kollektív Garancia Alap (GKGA) 12 tagjával szemben, így a KELER KSZF Kft. február 11-én visszavonta az Emfesz ellen felszámolási eljárás megindítására vonatkozó kérelmét - közölte a Keler hétfőn az MTI-hez küldött közleményben.

A KELER KSZF Kft. a GKGA 12 tagjának képviseletében január elején indította meg a felszámolási eljárást az Emfesz ellen - olvasható a közleményben.
 Góczi István, az Emfesz Kft. ügyvezetője február elején arról tájékoztatta az MTI-t, hogy "kifizettük a gázkereskedelmi piacon az elszámolást végző KELER felé fennálló mintegy 1,5 milliárd forint tartozásunkat és ezzel megszűnt a jogalapja a KELER által korábban indított felszámolási eljárásnak".

A Magyar Energia Hivatal 2011. január 13-tól 90 napra felfüggesztette az Emfesz gázkereskedői engedélyét annak pénzügyi nehézségei miatt. Ettől az időponttól számítva 60 napig van lehetősége az Emfesznek, hogy "rendezze sorait", és visszakapja a gázkereskedői engedélyt.

A 300 ezer lakossági, 300 önkormányzati, 1.100 intézményi fogyasztóval, hatezer kis- és közepes vállalkozással és több száz ipari céggel gázellátásra szerződött Emfesz további tevékenységéről Góczi István február elején az MTI-nek annyit mondott: "ezen még dolgozunk".
- MTI -

 

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások