Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Nem értesítettek a közgyűlés időpontjáról. Megtámadhatom az ott született határozatokat?

2011. március 27.

A Társasházi Háztartás szaklap Olvasói kérdések rovatában dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének elnöke válaszol a lap előfizetőinek kérdéseire, melyek közül egy-egy választ hirlevelünk olvasóival is megosztunk. Az egyesület, a tagok részére ingyenes jogsegélyszolgálatot biztosít, hogy megkönnyítse számukra a vitás ügyekben való eligazodást.

Kérdés:
A közös képviselő úgy tartott közgyűlést, hogy se személyesen, se telefonon, se levélben nem értesített. Szerettem volna ott lenni, mert lett volna kérdésem, de nem volt rá módom.
Mi a teendőm ebben a helyzetben?

Válasz
A közös képviselőnek kötelessége az összes tulajdonost értesíteni a közgyűlés időpontjáról. Ezt akkor is meg kell tennie, ha Ön történetesen résztulajdonos, és nem is a házban lakik. Feltehetően az Ön címe a közös képviselő rendelkezésére áll. Ha igen, akkor Ön megtámadhatja a hozott közgyűlési határozatokat arra hivatkozással, hogy a közös képviselő elmulasztotta az Ön meghívását a közgyűlésre. A per azonban csak akkor lesz eredményes, ha valóban nem kapta meg a meghívót és ezt a tényt Ön bizonyítani tudja, illetve a közös képviselő nem tudja bizonyítani a meghívó elküldését.

Ha a ház SZMSZ-ében szerepel, hogy a tulajdonosnak kötelessége a közös képviselővel közölni a lakcímével kapcsolatos változásokat, és Ön ezt elmulasztotta - ami miatt nem lehetett Önt elérni - akkor panaszát el fogják utasítani.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások