Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Motorkerékpár tárolása társasházban

2011. május 13.

A Társasházi Háztartás szaklap Olvasói kérdések rovatában dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének elnöke válaszol a lap előfizetőinek kérdéseire, melyek közül egy-egy választ hirlevelünk olvasóival is megosztunk. Az egyesület, a tagok részére ingyenes jogsegélyszolgálatot biztosít, hogy megkönnyítse számukra a vitás ügyekben való eligazodást.

Kérdés
Egy panel társasházban, s van egy szagmentes ragyogó tisztaságu 125-ós Honda motorkerékpárom. Az utcaszintnél egy lépcsősorral lejjebb tartom. Szerintem alagsorban. A lépcsőházban ott csak ketten lakunk, köztünk nics vita.

A közös képviselő a lakótérre hivatkozva ellenzi ezt atárolási módot. Azt szeretném tudni hogy van-e erre valami törvényi szabályozás.

Válasz
A 9/2008. (II. 22.) ÖTM rendelet 23.13-25. pontjai így rendelkeznek:

23.13. Gépjárművet középület kapualjában tárolni nem szabad, egyéb kapualjban csak úgy szabad elhelyezni, hogy a gépjármű egyik oldalán a közlekedésre legalább 2 méter széles út szabadon maradjon.

23.14. Gépjárművet udvarban az ajtó, ablak, erkély, kiürítésre, menekítésre szolgáló lépcső függőleges vetületétől minden irányban legalább 2 méter távolságra szabad elhelyezni.

23.15. Gépjárműtároló helyiségben vagy tárolóhelyen éghető folyadékot, éghető gázt - a gépjárműbe épített üzemanyagtartály kivételével - tárolni nem szabad. Üzemanyagot, éghető folyadékot, gázt lefejteni, illetőleg a gépjárművet üzemanyaggal feltölteni, tűzveszéllyel járó tevékenységet, továbbá a gázüzemanyag-ellátó berendezésen javítást végezni tilos.

Az SZMSZ mellékleteként elfogadott Házirend szabályait is meg kell azonban tekinteni, mert lehet, hogy az elfogadása során ilyen jellegű esetekre is rendelkeztek. Ha igen, akkor az abban foglaltak betartása is kötelező.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások