Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Nem ússzuk meg, jön a kötelező kamarai tagdíj

2014. május 30.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) május 28-i küldöttgyűlésén egy tartózkodás mellett elfogadta azt a vitaanyagot, amely egyebek mellett a kötelező kamarai tagság bevezetését tartalmazza.

Ugyan a május 28-i küldöttgyűlésen elbukott az MKIK elnökségének a kamarai rendszer átalakításáról és a kötelező tagság bevezetéséről szóló javaslata, de csak azért, mert a megyei szervezetek önállóságuk megkurtításától tartanak. Kötelező tagság valószínűleg lesz, az MKIK már a kormánnyal egyeztet.

Nem meglepő módon szóba került a rendezvényen, hogy az emberek összekeverik a kötelező regisztrációt és az önkéntes kamarai rendszert.  

Parragh László, az MKIK elnöke a küldöttgyűlésen hosszabb előadással próbálta megvédeni ötletét. Többi között arra is kitért, hogy a kötelező tagság bevezetésekor a most fizetendő, évi ötezer forintos kamarai hozzájárulási díjat alakítsák át tagdíjra.

Ez annyit jelentene, hogy a vállalkozások számára most is kötelezően befizetendő összeg fejében egységesen a magasabb szolgáltatás járna, de semmi garancia nincs arra, hogy ezt az MKIK - ha a tagság ténylegesen igénybe kívánja venni - biztosítani is tudja a jelenlegi apparátussal. Ha pedig bővíteni kell a létszámot, akkor az újabb forrásokat igényel, amit a legegyszerűbb a tagdíj emelésével elérni. Hamár úgyis kötelező.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások