Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

LED-re váltott a HAMA is

2014. október 11.

Nincs megállás, a LED világítás ellentmondást nem tűrően szorítja ki a korábbi generációs megoldásokat az épületekből, közterületekről. Jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a világításra is alkalmassá tett fehér fény létrehozói épp a napokban vehették át a Nobel díjat.

Stílszerű, hogy a HAMA Kft, mely az általa gyártott és forgalmazott fotó-, audió-, videó-, GSM-, és multimédia tartozékokkal - ezek száma világszerte meghaladja a 18 ezret, s az elektromos árammal működők szinte mindegyike tartalmaz LED-eket - napelemről működő elektromos energiaellátásra és LED izzókkal történő világításra cserélte hagyományos energiaellátását és világítását.

A szórakoztató elektronikai szakkereskedések és hipermarketek ellátását biztosító, évi 3 milliárd forint éves forgalmú társaság a 2008-ban indult, közel fél milliárd forintos logisztikai raktárbázis bővítés és modernizálás záróakkordjaként hajtotta végre a fejlesztést.

Ennek keretében, mintegy 50 millió forint értékben teljesen LED alapúra cserélték az irodák és raktárak világítását, amelynek energiaellátását 300 négyzetméternyi, 50 megawatt óra éves teljesítményű napelem biztosítja. A zöld befektetés eredményeként a cég, a jövőben a teljes éves villamos energia felhasználásának 50 százalékát megtakarítja.

Ez, illetve a hasonló példák is ösztönzőek lehetnek a társasházak számára, melyek egyre bátrabban vállalkoznak világítási mód váltásra és napelemek alkalmazására. Erről tanúskodik majd a februárban megjelenő THT TOP 100 kiadvány is, melyben az energiahatékonysági díjjal elismert épületek között több ilyen beruházás is bemutatásra kerül.


(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások