Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

50 ezer látogató a Construma 2015 építőipari szakkiállításon - THT-TTOE konferencia a nyitónapon

2015. április 20.

Az elmúlt évek látogatószámát felülmúlva, csaknem ötvenezer látogatót vonzott a vasárnap zárult Construma 2015 építőipari szakkiállítás. Az öt kiállításból - Construma, Construmakert, Otthondesign, Hungarotherm és Reneo - álló kiállításcsokorhoz az idén először csatlakozott a 22. Lakásvásár is.

A rendezvényen Magyarország mellett 14 országból érkezett 550 kiállító több mint 18 ezer négyzetméteren mutatta be termékeit, szolgáltatásait. A kiállítók szinte kivétel nélkül a tavalyihoz képest fokozódó érdeklődésről és emelkedő számú üzletkötésről számoltak be.

A tájékoztatás szerint az építési és beruházási szakemberek szerint a kiállítók és a látogatók emelkedő száma azt mutatja, hogy a hét szűk esztendő után pozitív változások következtek be a magyar építőiparban. A korábbi 7 éves építési piaci recesszió után a szakma bízik abban, hogy hamarosan pozitív változások indulhatnak meg a lakásépítések területén.

A Construma nyitó - egyben első szakmai - napján, a „Társasházak tűzvédelme és a társasházi felújítások jogi háttere" címmel tartotta konferenciáját a THT és a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete, amit ezúttal az Országos Tűzmegelőzési Bizottsággal közösen szerveztek, melynek a THT is tagja.

A konferencia nyitó előadásában Érces Ferenc tűzoltó ezredes az EU-n belül is új szemléletű tűzvédelmi koncepció eredményeként megszületett Országos Tűzmegelőzési Szabályzat előírásainak, a lakóépületek tűzbiztonságára gyakorolt várható hatásairól tartott tájékoztatót a Hungexpo Tükörtermét zsúfolásig megtöltő, több mint 200 résztvevő előtt. Kiemelte, hogy a korábbitól gyökeresen eltérő szabályozással - melynek a tulajdonosokkal való megismertetésében fontos szerep hárul a közös képviselőkre - az életvédelem szempontjainak fokozott érvényesítése volt a cél, miközben a megelőzésben az érintettek mozgástere az életszerű helyzetekhez igazodva bővült.

Az OTP előadója, Tukarcs József az épületenergetikai beruházások finanszírozási lehetőségeit ismertette, különös tekintettel a pályázati önrész biztosítását célzó - az új pályázatok kiírásához igazodó - megoldásokra.

Németh Mónika az MT Méréstehnika Kft. rádiós fűtési költségmegosztóikhoz és vízóráihoz biztosított szoftverről tájékoztatta a résztvevőket, mely a közös képviselők számára lehetővé teszi, hogy egy internetes felületen, minden általuk kezelt épület minden radiátorának, vízórájának adatait bármikor megtekinthessék, ami gyökeresen átalakítja az elszámolások gyakorlatát. Mivel a mérők állását - így saját fogyasztásukat - hamarosan a lakók is nyomon követhetik, borítékolható az elszámolások körüli viták számának drasztikus csökkenése és a tudatosabb fogyasztói magatartás kialakulása.

Figetczki Péter a Creaton Equitone termékeit ismertette, melyek a megszokott homlokzatszigetelési megoldások alternatíváját kínálja, meglepően változatos külsőt biztosítva a felújított épületeknek.

A hagyományos és iparosított technológiával épült házak fűtéskorszerűsítésben és a használati melegvíz előállításában kiemelkedően hatékony levegő-víz hőszivattyúk beépítéséről Szép Tamás, a Penta-Klíma Kft. ügyvezetője tartott előadást, aki a készülékeket az A pavilonban felépített standjukon be is mutatta az érdeklődőknek.

Az intelligens lifthívót, a TeleLift-et Az MNS Védelem képviseletében Smiglag Károly mutatta be. A megoldással lehetővé válik a közös költséggel tartozó lakók kizárása a lifthasználatból, méghozzá a korábban már alkalmazott telefonos módszernél praktikusabb - a beléptető rendszereknél alkalmazott - Proxy rendszerrel, mely a liftek túlterhelésének megakadályozására is alkalmas.

A társasházi felújítások jogi hátteréről és arról, hogy a folyamat során milyen felelősség terheli a közös képviselőt, dr. Bék Ágnes a TTOE elnöke tartott előadást, majd válaszolt a szokásosnál is nagyobb számban felmerült kérdésekre.

A konferencia után a meghívottak díjmentesen tekinthették meg a Construmát illetve a társkiállításokat.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások