Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Mosógépvásárlást támogat az Otthon Melege Program

2015. június 1.

Mintegy 12 ezer családnak nyújt anyagi támogatást júliustól energiatakarékos mosógép megvásárlásához az Otthon Melege Program - jelentette be Szabó Zsolt államtitkár május 28-án. A keret bruttó 500 millió forint.

A háztartások olyan mosógép megvásárlásához kaphatnak támogatást, amelyek víz- és áramfelhasználása is energiatakarékos. Ezzel nemcsak a háztartások tudnak spórolni, hanem a szén-dioxid-kibocsátás is csökken, vagyis a klímapolitika szempontjából is hasznos - emelte ki az államtitkár.

Szabó Zsolt elmondta: a kiírásra minden felnőtt, magyarországi lakhelyű és ügyfélkapus regisztrációval rendelkező állampolgár jelentkezhet, aki vállalja, hogy mosógépét energiatakarékosra cseréli.

A támogatás 50 százalékos, A+ jelzésű mosógépek esetében maximum 25 ezer, A++-nál 40 ezer, A+++ esetében pedig 45 ezer forintot lehet kapni.

A pályázat júliustól szeptember 30-ig tart. Minden régiónak önálló pályázati kerete van. A kormany.hu oldalon megtalálható, hogy milyen ütemben nyílnak meg a pályázatok - ismertette az államtitkár.

Az alprogramban rendelkezésre álló bruttó 500 millió forint forrás elosztása régiónként történik.

A pályázatok a megjelenést követően, a 2015. július 1-je és 2015. szeptember 30-a közötti időszakban, illetve a támogatáshoz rendelkezésre álló forrás kimerüléséig nyújthatók be, kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül.

Ehhez a pályázóknak rendelkezniük kell ügyfélkapus regisztrációval a www.magyarorszag.hu Kormányzati Portálon, továbbá igazolniuk kell, hogy a háztartási nagygép elhelyezésére szolgáló ingatlan a tulajdonukban áll.

Pályázati felhívás: ITT

Pályázati útmutató: ITT

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások