Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

A FŐGÁZ szolgálja ki az E.on és a GDF Suez lakossági ügyfeleit

2015. június 16.

Elfogadta a Főgáz Zrt. ajánlatát a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), így a társaság láthatja el a jövőben a lakossági gázszolgáltatási piacról kivonuló E.on Energiaszolgáltató Kft. és a GDF Suez Zrt. ügyfeleit.

2016. január 1-jétől Zala, Somogy, Veszprém, Tolna, Baranya és Fejér megyében, 2016. július 1-jétől pedig Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun, Csongrád, valamint Békés megyében lehet a Főgáz a földgázfelhasználók új egyetemes szolgáltatója, azaz összesen mintegy 1,3 millió fogyasztó ellátását kell tudnia biztosítani - olvasható az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. (ENKSZ) az MTI-nek június 12-én eljuttatott sajtóközleményében.

A MEKH tájékoztatása szerint a Főgáz által benyújtott dokumentáció megfelel a törvényi előírásoknak. A MEKH eljárása során a felhasználók folyamatos ellátását, az ellátásbiztonság garantálását vizsgálta.
A hivatal a szolgáltatóváltás folyamatát rendszeresen ellenőrzi, arról hetente írásbeli jelentést kér, különös tekintettel a fogyasztók tájékoztatására - közölték.

A Főgáznak 30 napon belül tervet kell készítenie a szolgáltatóváltással érintett fogyasztók tájékoztatásáról, amelynek tartalmát a MEKH meghatározta. A fogyasztókat értesíteni kell arról, hogy az új egyetemes szolgáltatói szerződés a MEKH határozatában szereplő hatállyal automatikusan, a törvény erejénél fogva létrejön, a szolgáltató üzletszabályzatában foglalt feltételekkel.

A tájékoztatónak tartalmaznia kell az új szolgáltatónak, valamint üzletszabályzatának elérhetőségét, a mérőállás megállapításának módját, a panaszkezelés lehetőségeit, a szolgáltatóváltással kapcsolatos esetleges teendőket. Értesíteni kell a fogyasztókat a földgázellátás zavartalanságának biztosításáról, az esetlegesen fennálló hátralékok kezeléséről.
A hivatal a kijelölő határozatban a Főgáz Zrt.-t a részletes üzleti tervének benyújtására szólította fel - olvasható a közleményben.

A két egyetemes szolgáltató, az E.on Energiaszolgáltató Kft. és a GDF Suez Zrt. áprilisban kérte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól földgázszolgáltatói engedélyének visszavonását.
A megadott határidőre egy gázszolgáltatótól, a Főgáz Zrt.-től érkezett ajánlat a két szolgáltató lakossági fogyasztóinak ellátására kiírt nyilvános felhívásra.
MTI/Energiainfo
(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások