Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

A Tigáz is lelépett a lakossági piacról

2015. június 16.

Az E.on és a GDF Suez után a Tigáz Zrt. is hivatalos kérelemmel fordult a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz, hogy vonja vissza egyetemes gázszolgáltatói engedélyét. Ügyfeleiket nagy valószínűséggel a több mint 150 éves, s a fogyasztói elégedettségi mérésekben évek óta az első helyen végző Főgáz veheti át.

A hatályos jogszabályoknak megfelelően a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) fogja meghatározni az egyetemes szolgáltatásra jogosult fogyasztók átadását az új szolgáltatónak. Az átadás-átvétel időszaka alatt a fogyasztók részére a gázszolgáltatás és az ügyfélkiszolgálás minősége folyamatos és zavartalan lesz.
A Tigáz ügyfeleinek jelen pillanatban semmi teendőjük nincs a szolgáltatóváltást illetően.

"A Tigáz e döntése része annak a folyamatnak, amely célja a társaság üzleti tevékenységét összehangolni a szabályozási környezettel és csökkenteni az üzleti tevékenységét érintő kedvezőtlen hatásokat" - áll a ég közleményében.
A Tigáz Zrt. április közepén közölte, hogy tavalyi évi bruttó üzemi vesztesége 3,8 milliárd, nettó vesztesége 14,8 milliárd forint volt, a társaság a 2014-es évre nem fizet osztalékot. A gázszolgáltató 2014-es működési vesztesége 4,9 milliárd forint volt.

A vállalat tavaly 1093 településen látott el földgázelosztói tevékenységet, az egyetemes szolgáltatásban 1,14 milliárd köbméter földgázt adott el csaknem 1,2 millió fogyasztónak.
A Tigáz honlapján található tájékoztató szerint a 2013-as bruttó üzemi veszteség 14,3 milliárd forint, a nettó veszteség 36 milliárd forint volt, a társaság tavaly sem fizetett osztalékot.

A többi kivásárolt gáz- és árampiaci társaság több tízmilliárd forint osztalék kifizetésével búsúzott a lakossági piactól és a Tigázhoz hasonlóan már ők is csak a nyereséget hozó szabadpiaci szegmensben szolgáltatnak Magyarországon.

Origo/THT

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások