Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Társasházi felújítások támogatása - Mi lesz, mi nem lesz és mikor?

2015. október 26.

Nem lettünk okosabbak a társasházak energetikai felújításának támogatásával kapcsolatban, pedig a témában világos mondatok hangoztak el a napokban. A gond csak az, hogy előtte is, meg azelőtt is, de első látásra különböző tartalommal.

Augusztus 5-én Szabó Zsolt, a témában illetékes államtitkár az 5-60 lakásos társasházakra áprilisban kiírt pályázat és az Otthon Melege Program alprogramjainak értékelése kapcsán azt mondta, hogy még idén ősszel újabb pályázatot írnak ki a 60 lakásosnál nagyobb társasházakra.

Október elsején Lázár Jánostól azt hallhattuk, hogy lakossági energia-korszerűsítési program EU-s pénzből nem lesz, csak állami intézményi program, hogy az állam dologi kiadásai csökkenjenek. A lakosságnak részben a rezsicsökkentéssel, részben banki eszközökkel nyílik majd lehetősége energia-korszerűsítésre.

Október 15-én a Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott, hogy lakossági energetikai korszerűsítésekre a következő időszakban csak visszatérítendő - de kamatmentes - támogatás áll majd rendelkezésre. Ehhez százmilliárd forintot biztosít a kormány, a fejlesztési bank pedig hitelez majd, de önerőre is szükség lesz.

Ha ehhez hozzávesszük Varga Mihály nyilatkozatait is, melyek arról szóltak, hogy a kormány gondolkodik a lakásépítés és a lakásfelújítás áfájának csökkentésében - amit szintén tekinthetünk támogatásnak, méghozzá olyannak, ami mindenkit érint - akkor bőven lesz miről beszélnünk november 19-én a Közös Képviselők napján, ahol arra vállalkozunk, hogy kiderítsük, mi az elhangzottak közös nevezője, s világossá tegyük, mi lesz, mi nem lesz és mikor.

Legyen ott Ön is a KKN-en!

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások