Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

A fűtési szezon közeledtével ismét fókuszba kerül a fűtési költségek megosztása

2016. szeptember 8.

A fűtési költségmegosztás igazságos, pontos és kényelmes elszámolási rendszert nyújt a fogyasztóknak és a közös képviselőknek. Az esetleges viták elkerülése miatt ezért azoknál az épületeknél, ahol már alkalmazzák a fűtési költségmegosztást, célszerű lenne az arányokat átgondolni, ahol pedig még nincs, ott tanácsoljuk a készülékek minél előbbi felszerelését.

Nem csak azért, mert sokkal igazságosabb a fűtési díjak szétosztása, hanem, mert a saját kazános központi fűtéses épületek esetén már most is kötelező, illetve a távfűtéses épületeknél valószínűleg rövid időn belül kötelező lesz a fűtési költségmegosztás.

Az épületekben nyáron megvalósítandó fűtéskorszerűsítési beruházásokra jellemző, hogy legtöbbször a nyár legvégén, ősz elején kerülnek megvalósításra, pedig a fűtési rendszerekhez hozzányúlni a fűtési szezonban csak vis major esetében szabad. Amennyiben egy épületben már megoldott a radiátorok szabályozhatósága, akkor a következő lépés a költségmegosztók felszerelése és azok használata.

A készülékek leolvasását és a költségek fogyasztás arányában történő felosztását a költségmegosztást végző szakcégek szerződés alapján a társasházak/lakásszövetkezetek megbízásából végzik el. A megfelelő szakmai referenciával és szakember gárdával rendelkező szakcég megtalálása, kiválasztása komoly felelősség, hiszen a kiválasztott társaság fogja végezni az épület fűtésköltség elszámolását éveken keresztül. Ezért a megfelelő szakcég kiválasztása a lakóközösség megfontolt döntése kell legyen, és érdemes megfelelő hangsúlyt fektetni rá.
www.techem.hu

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások