Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Társasházi perek ellentmondásos ítéletei - Mit vizsgál a Kúria?

2016. november 1.

A Kúriának is feltűnt, hogy a társasházi perekben született ítéletek meglepően változatos képet mutatnak, ezért ez év elején elrendelte a társasházi jogvitákkal kapcsolatos ítélkezési gyakorlat vizsgálatát.

A munkát egy joggyakorlat-elemző csoport végzi, melynek tagjai a társasházi ügyek olyan, elismert szaktekintélyei, akik arra kaptak felkérést, hogy tárják fel azoknak az ellentmondásoknak az okát, melyek ahhoz vezetnek, hogy hasonló ügyek, különböző módon kerülnek megítélésre első fokon, másodfokon, s esetenként a Kúriának mindkettőt átértékelve kell ítéletet hoznia.

A legkritikusabbak a közös költséggel vagy a közgyűlési határozatokkal kapcsolatos perek, de pl. olyan eset is előfordult, hogy az internetes szobakiadással kapcsolatos per végére kellett pontot tennie a Kúriának.

A közös Képviselők Napján dr. Bék Ágnes - aki a Kúria elnökének felkérésére tagja a joggyakorlat-elemző csoportnak - a „Társasházi perek ellentmondásos ítéletei - Mit vizsgál a Kúria?" című előadásában olyan eseteket vesz sorra, melyek bármely társasházban előfordulhatnak, de jelenleg többféleképpen végződhetnek, s ennek milyen okai vannak illetve milyen következményei lehetnek a lakóközösségekre és a közös képviselőre nézve.

Vegyen részt Ön is a Közös Képviselők Napja és Társasházi Expón és tegye fel kérdéseit személyesen dr. Bék Ágnesnek!

Program és a DÍJMENTES részvételhez szükséges belépőjegy kinyomtatása ITT

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások