background image

Hírek Magunkról Konferenciák THT előfizetés TTOE Archívum Kapcsolat THT szakmai díjak Regisztráció Hírlevél ajánlása Letöltések Kérdést teszek fel Gyakori kérdések

   

   

   

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása
2021. január 27.
 
azevblockchain2020w.pngMagyarország első felhő-alapú, blokklánc-hitelesített társasházkezelő rendszere nyerte a Magyar Marketing Szövetség Az év honlapja - Az év blockchain megoldása díjat!
 
A blokklánc hallatán sokaknak először a kriptovaluták, azon belül a Bitcoin jutnak eszébe, pedig alapvetően a technológia sokkal többre képes, mint hogy csak digitális valutákat kezeljen. Ezt látta meg tavaly a magyar fejlesztésű és tulajdonú eHÁZ társasházi ingatlankezelő alkalmazás vezetése is, amikor eldöntötték: ezt a technológiát válasszák az egyes ingatlanokhoz kapcsolódó alap- és könyvelési adatok hitelesítésére.

„Több mint tíz éve küldetésünknek tartjuk a hazai társasházkezelői szakma digitalizációját, szakmai és etikai fejlődésének támogatását. A blokklánc technológia segítségével ma az ügyfélkörünkbe tartozó közel 200.000 társasházi ingatlanokhoz tartozó valamennyi adat transzparenssé vált, mely a gyakorlatban annyit jelent, hogy - lévén egy komplett hálózaton van hitelesítve minden adat - semmit nem lehet nyom nélkül megváltoztatni az egyes ingatlanok alap- és könyvelési adatain, vagy a rendszernapló bejegyzésein." - nyilatkozta Schwindt Péter, az eHÁZ-at üzemeltető Info Sierra Kft. ügyvezetője.

„A 2019-es Magyar Brands innovatív díjat követően többszörösen büszkék vagyunk arra, hogy idén egy másik független szervezet, a Magyar Marketing Szövetség szakmai díját elnyertük, mint az Év Blockchain megoldása. Az eHÁZ ugyanis kezdetben nyilvános, Stellar-alapú hálózaton indult, majd ezt követően a saját fejlesztésű ILGON blokkláncban hitelesítjük az egyes adatokat. Az Ethereum-alapokra fejlesztett saját blokkláncunkat 2021. január 3-án, a Bitcoin 12. születésnapján indítottuk útra, és elsősorban üzleti és oktatási alkalmazások platformjaként képzeljük el a jövőbeni hasznosítását." - nyilatkozta Dén Mátyás András, az ILGON blokkláncot üzemeltető Technokrats Kft. ügyvezetője.

Az év honlapja díjról

A Magyar Marketing Szövetség „Az Év Honlapja" díjat 2006 óta ítéli oda a szakma legjobbjainak. 2020-ban 289 honlap, applikáció, kreatív és technológiai megoldás, valamint digitális marketing kampány indult a digitális megmérettetésen, ezek közül egy tizenhárom fős szakmai zsűri választotta ki idén a legjobb és leginnovatívabb megoldásokat.

Az eHÁZról

Az eHÁZ Magyarország első felhő-alapú társasházkezelői rendszere, jelenleg 12%-os piaci penetrációval a legnagyobb blokklánc-alapú ingatlannyilvántartás Európában. A 100%-ban magyar tulajdonú rendszer megjelenése kulcsszerepet játszott a hazai társasházkezelés digitalizációjában.

Az ILGON blokkláncról

Az ILGON blokklánc 2021. január 3-án indult hazai fejlesztés, melynek vezető fejlesztője Molnár Péter, ötletgazdája pedig Vidákovics Attila, a Mensa HungarIQa és a nemzetközi Mensa blokklánc csoportjának vezetője, a Corvinus Egyetem és a Bankárképző blockchain oktatója. Az Ethereum-alapú blokklánc 5 másodperces tranzakció időt, smart contract megoldást, illetve staking funkciókat kínál mindazok számára, akik a saját alkalmazásaikban található adatokat alacsony költségszinten, ezen a technológián akarják hitelesíttetni.
Továbbküldöm a cikket >>>
 

További híreink
 
Ez a program várja Önt az Okos Társasház 2021 országos online videokonferencián
2021. április 12.
 
digikonf.jpg2021-től a THT évi két alkalommal tematikus online konferenciát rendez, melyek alkalmanként egy-egy társasházakkal kapcsolatos üzleti szegmenst fognak össze és adnak lehetőséget arra, hogy a szolgáltató és gyártó szektor bemutatkozzon a közös képviselők számára. 2021 első ilyen rendezvényét április 28-án tartjuk, „Okos társasház 2021" címen, melyen olyan innovatív, digitális megoldásokról hallhat, melyek egyszerűbbé és hatékonyabbá teszik a társasházak hétköznapjait.
 
Április 28: Országos THT videokonferencia:
OKOS TÁRSASHÁZ 2021.

2021. március 22.
 
Online konferencia2021-től a THT évi két alkalommal tematikus online konferenciát rendez, melyek alkalmanként egy-egy társasházakkal kapcsolatos üzleti szegmenst fognak össze és adnak lehetőséget arra, hogy a szolgáltató és gyártó szektor bemutatkozzon a közös képviselők számára. 2021 első ilyen rendezvényét április 28-án tartjuk, „Okos társasház 2021" címen, melyen olyan innovatív, digitális megoldásokról hallhat, melyek egyszerűbbé és hatékonyabbá teszik a társasházak hétköznapjait.
 
https://www.tht.hu/?mid=subscribe

 
A pandémia berobbantotta a magyar informatikai szolgáltatók piacát
2021. március 23.
 
digitalizacio.jpgA pandémia alatt jelentősen megnőtt az igény a hatékonyságot, valamint a távmunkát elősegítő megoldások iránt, ugyanakkor a biztonsági eszközök esetében az ügyfélkör egyelőre inkább utólag kezeli a problémát, ezért az előttünk álló időszakban nagy hangsúlyt kell fektetni a megelőzés fontosságának edukációjára.
 
Elhunyt számvizsgálók, tulajdonosok, tehetetlen közös képviselők: COVID-19 a társasházkezelésben
2021. március 18.
 
maszkos.jpgAz egyik népszerű közösségi oldalon a társasházkezelők osztották meg a tapasztalataikat a COVID-19 vírus munkájukra gyakorolt hatásairól.
 
https://otpbusiness.hu/tarsashazipalyazat/

 
eKözgyűlés a társasházban
2021. március 17.
 
Online közgyűlésMíg az oktatás, az egyesületek, gazdasági társaságok és a bíróságok is online közgyűlhetnek és működhetnek, addig a társasházakra mintha már megint senki nem gondolt volna. Pedig az elektronikus közgyűlés lehetősége nagyon sok társasház működését megkönnyítené.
 
Dén Mátyás András: A társasházak 5 legnagyobb problémája
2021. március 11.
 
denmatyas.jpgA társasházaknak 5 fő problémája van Magyarországon: a rossz általános műszaki állapot, a fragmentált, töredezett tulajdonosi szerkezet, a bankok hitelezési hajlandósága, a rossz társasházi törvény és sok helyen a professzionális társasházkezelés hiánya - hangzott el Dén Mátyás Andrástól, a Proptech Digital Investment Zrt. vezérigazgatójától a PP Konferenciaközpont, Biznisz az ingatlanban című online konferenciáján.
 
http://www.tht.hu/index.php?mid=newsview&id=986

 
A Posta és a bankok együtt lehetetlenítik el a társasházak működését
2021. január 27.
 
Erősen kezdődik a 2021 is: január 1-jétől a Posta megszüntette a papír-alapú tértivevényt, a bankok sunnyognak a PSD2-vel, és év elején még a kártyás fizetések is elromlottak országszerte.
 
Mitől innovatív egy közös képviselő?
2021. január 27.
 
berlakas_1200x900.pngAz innovatív megoldások az évek előrehaladtával egyre nagyobb számban jelennek meg, viszont ezek a napi gyakorlatban nem olyan gyakorisággal történnek meg, mint amennyire ez lehetséges lenne.
 
Már maguktól megérkeznek a társasház bejövő számlái az eHÁZ-ba!
2020. november 6.
 
Örömmel értesítünk minden felhasználónkat, hogy mától a társasház részére kiállított alvállalkozói, szolgáltatói számlák automatikusan megérkeznek az eHÁZ-ba.
 
Újrainduló eHÁZ oktatások
2020. június 22.
 
A járvány lecsengésével újraindulnak az eHÁZ oktatások, melyek első helyszíne és időpontja Kecskemét, 2020. június 25., 16:00 óra. 
 
(c) Társasházi Háztartás 2021 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva