background image

Hírek Magunkról Konferenciák THT előfizetés TTOE Archívum Kapcsolat THT szakmai díjak Regisztráció Hírlevél ajánlása Letöltések Kérdést teszek fel Gyakori kérdések

   

   

   

eKözgyűlés a társasházban
2021. március 17.
 
Online közgyűlésMíg az oktatás, az egyesületek, gazdasági társaságok és a bíróságok is online közgyűlhetnek és működhetnek, addig a társasházakra mintha már megint senki nem gondolt volna. Pedig az elektronikus közgyűlés lehetősége nagyon sok társasház működését megkönnyítené.
 
Mindannyian tudjuk, hogy - világjárvány ide vagy oda -, az épületek állagromlása, az elhanyagolásokból eredő épületkárok, amortizáció, élettartam a lezárások ellenére sem áll meg. Sőt! Ahhoz, hogy egy társasházi felújítás - amely a társasházak legalább felénél aktuális probléma - megvalósuljon és ahhoz, hogy a forrásokat a tulajdonosok időben előteremtsék és megszavazzák, legalább fél év elő-, és felkészülés szükséges.

Illegális közgyűlés, vagy leszakadó folyosó?

Amennyiben a 2021-es költségvetést nincs mód elfogadtatni, úgy a tervezett beruházások kései megszavazása nem csak a megbízható kivitelezők szabad kapacitásairól való lemaradást eredményezi, hanem ezen felül egy jelentős árfolyamkockázatot is jelenthet az anyagdíj drágulások tekintetében. Ki fogja ez esetben kompenzálni a társasházakat és a tulajdonosokat azért, mert nem tarthattak online közgyűlést?

Minden tulajdonosnak joga, hogy egyrészt a saját és mások egészségét megvédje - például azzal, hogy otthon marad -, másrészt, hogy ugyanezt tegye saját vagyonával is. Ez utóbbi részét képezi a sok esetben a család legnagyobb vagyonelemének, a társasházi lakáshoz kapcsolódó közös területek üzemeltetésének biztonsága, az épületrészek felújítása, karbantartása, ami szintén az éves költségvetés része. Tehát joggal merül fel a kérdés, hogy melyik a nagyobb kár? Ha egy közös képviselő - törvényellenesen - online közgyűlést tart, vagy ha jogkövető és nem tart semmilyen közgyűlést a törvénymódosításig, amivel - közvetve -, nagyobb kárt okoz a tulajdonosoknak és saját magának is? Melyik közös képviselő végzi jól a munkáját, aki vállalja a kockázatot és megtartja most ilyen vagy olyan formában a közgyűlést, vagy az, aki minden törvényt betartva vagyoni kárt okoz a háznak?

A cikket teljes terjedelmében a THT - Társasházi Háztartás jövő héten megjelenő márciusi számában olvashatják.

Továbbküldöm a cikket >>>
 

További híreink
 
Ez a program várja Önt az Okos Társasház 2021 országos online videokonferencián
2021. április 12.
 
digikonf.jpg2021-től a THT évi két alkalommal tematikus online konferenciát rendez, melyek alkalmanként egy-egy társasházakkal kapcsolatos üzleti szegmenst fognak össze és adnak lehetőséget arra, hogy a szolgáltató és gyártó szektor bemutatkozzon a közös képviselők számára. 2021 első ilyen rendezvényét április 28-án tartjuk, „Okos társasház 2021" címen, melyen olyan innovatív, digitális megoldásokról hallhat, melyek egyszerűbbé és hatékonyabbá teszik a társasházak hétköznapjait.
 
Április 28: Országos THT videokonferencia:
OKOS TÁRSASHÁZ 2021.

2021. március 22.
 
Online konferencia2021-től a THT évi két alkalommal tematikus online konferenciát rendez, melyek alkalmanként egy-egy társasházakkal kapcsolatos üzleti szegmenst fognak össze és adnak lehetőséget arra, hogy a szolgáltató és gyártó szektor bemutatkozzon a közös képviselők számára. 2021 első ilyen rendezvényét április 28-án tartjuk, „Okos társasház 2021" címen, melyen olyan innovatív, digitális megoldásokról hallhat, melyek egyszerűbbé és hatékonyabbá teszik a társasházak hétköznapjait.
 
https://www.tht.hu/?mid=subscribe

 
A pandémia berobbantotta a magyar informatikai szolgáltatók piacát
2021. március 23.
 
digitalizacio.jpgA pandémia alatt jelentősen megnőtt az igény a hatékonyságot, valamint a távmunkát elősegítő megoldások iránt, ugyanakkor a biztonsági eszközök esetében az ügyfélkör egyelőre inkább utólag kezeli a problémát, ezért az előttünk álló időszakban nagy hangsúlyt kell fektetni a megelőzés fontosságának edukációjára.
 
Elhunyt számvizsgálók, tulajdonosok, tehetetlen közös képviselők: COVID-19 a társasházkezelésben
2021. március 18.
 
maszkos.jpgAz egyik népszerű közösségi oldalon a társasházkezelők osztották meg a tapasztalataikat a COVID-19 vírus munkájukra gyakorolt hatásairól.
 
https://otpbusiness.hu/tarsashazipalyazat/

 
Dén Mátyás András: A társasházak 5 legnagyobb problémája
2021. március 11.
 
denmatyas.jpgA társasházaknak 5 fő problémája van Magyarországon: a rossz általános műszaki állapot, a fragmentált, töredezett tulajdonosi szerkezet, a bankok hitelezési hajlandósága, a rossz társasházi törvény és sok helyen a professzionális társasházkezelés hiánya - hangzott el Dén Mátyás Andrástól, a Proptech Digital Investment Zrt. vezérigazgatójától a PP Konferenciaközpont, Biznisz az ingatlanban című online konferenciáján.
 
Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása
2021. január 27.
 
azevblockchain2020w.pngMagyarország első felhő-alapú, blokklánc-hitelesített társasházkezelő rendszere nyerte a Magyar Marketing Szövetség Az év honlapja - Az év blockchain megoldása díjat!
 
http://www.tht.hu/index.php?mid=newsview&id=986

 
A Posta és a bankok együtt lehetetlenítik el a társasházak működését
2021. január 27.
 
Erősen kezdődik a 2021 is: január 1-jétől a Posta megszüntette a papír-alapú tértivevényt, a bankok sunnyognak a PSD2-vel, és év elején még a kártyás fizetések is elromlottak országszerte.
 
Mitől innovatív egy közös képviselő?
2021. január 27.
 
berlakas_1200x900.pngAz innovatív megoldások az évek előrehaladtával egyre nagyobb számban jelennek meg, viszont ezek a napi gyakorlatban nem olyan gyakorisággal történnek meg, mint amennyire ez lehetséges lenne.
 
Már maguktól megérkeznek a társasház bejövő számlái az eHÁZ-ba!
2020. november 6.
 
Örömmel értesítünk minden felhasználónkat, hogy mától a társasház részére kiállított alvállalkozói, szolgáltatói számlák automatikusan megérkeznek az eHÁZ-ba.
 
Újrainduló eHÁZ oktatások
2020. június 22.
 
A járvány lecsengésével újraindulnak az eHÁZ oktatások, melyek első helyszíne és időpontja Kecskemét, 2020. június 25., 16:00 óra. 
 
(c) Társasházi Háztartás 2021 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva