background image

Hírek Magunkról Konferenciák THT előfizetés TTOE Archívum Kapcsolat THT szakmai díjak Regisztráció Hírlevél ajánlása Letöltések Kérdést teszek fel Gyakori kérdések

   

   

   

   

Milyen újdonságokkal készül az őszre az eHÁZ?2021. augusztus 25.
 
ehaz-600x363.jpgA TTOE (Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete) 2021. július 26-án második online konferenciáját tartotta arról, hogyan lehet törvényesen, illetve energiahatékonyan működtetni a társasházakat a pandémia ideje alatt. Az online konferencia, mint forma elengedhetetlen volt, hiszen az országjáró körút során sokaknak nem adatott meg a lehetőség a személyes részvételre.
Dén Mátyás András az eHÁZ rendszeréről tartott előadást, amely ma már a magyarországi társasházi lakások 14%-ában megtalálható.
 
„Ezt a kimagasló eredményt mindösszesen 12 év alatt sikerült véghez vinni és több, mint 200.000 albetétben, illetve több, mint 6000 társasházban fut az eHÁZ." - mondta Dén Mátyás András

„Egy gimnáziumi osztálytársammal kezdtük el a fejlesztést kb. 15 évvel ezelőtt. Amikor elköltöztem először a saját társasházi lakásomba, egyszer csak kézhez kaptam az első közös képviselőmtől egy elszámolást. Ezen az elszámoláson körülbelül hangyaméretű, rengeteg szám szerepelt és bár akkor sem tartottam magam teljesen hülyének, semmit sem értettem belőle. Persze az volt a vége (és ezért is bontottam fel a levelet), hogy tartozom a háznak, amiről természetesen az előtte lévő hónapokban senki sem értesített. Ekkor kezdett el érdekelni, hogy pontosan mit, miért fizetünk mi tulajdonosok, mire költi a ház a pénzét. Ezután döntöttük el, hogy egy olyan szoftvert fogunk létrehozni, amely a tulajdonosok felé közvetíti az információkat." - mesélte Dén Mátyás András

Az elmúlt 12 év kedvencei

Az elsődleges kísérletek és fejlesztések után körülbelül 10 évvel került sor az első roadshow-ra a témával kapcsolatban. Hatodik éve minden évben 50%-kal növekszik az ügyfelek száma, ami magas elégedettséget tükröz felhasználói oldalról. A fejlesztések természetesen folyamatosak, az elmúlt 12 év leginkább kedvelt funkciói közé tartozik például a többnyelvű dokumentumok/emailek, a beépített számlázó rendszer, a csoportos beszedés és az OC31 automata csekkönyvelés, a mobil applikáció, mely a lakóknak és a közös képviselőknek is jár egyaránt, a beépített posta és könyvelés szolgáltatás, valamint az 5 kattintásos mérleg és eredménylevezetés.

 Sok olyan esetett lehetett hallani az elmúlt években, hogy a külföldi, nem magyar anyanyelvű tulajdonosokkal nehéz dolga akadt a közös képviselőknek. Az eHÁZ rendszeren belül a fizetési felszólítások és egyéb dokumentumok több nyelven is elérhetőek, így az adott tulajdonos nem tud arra hivatkozni, hogy nem érti az adott iratot.

A könyvelés az eddigi végtelen adategyeztetés és adatrögzítés helyett egy „párkattintásos" mozdulatsorrá csökken. Elég mindösszesen letölteni a bankból a számlatörténetet és feltölteni az eHÁZ-ba. A rendszer 1-2 hónapon belül megtanulja melyik tétel éppen kihez tartozik, vagy épp milyen szállítóhoz rendelődik és így gyakorlatilag egy valós idejű naplófőkönyvvel szolgál a felhasználók számára. Ez a funkció az összes hazai bankkal működik, így gyakorlatilag a használatának nincs semmilyen akadálya.

Az eHÁZ használata mellett nem kell egyéb felhőalapú számlázószoftverre havi többezer forintot költeni, ez az eHÁZ-hoz jár.

A mobilapplikációval elkerülhetőek az olyan incidensek, melyek során hétvégén, munkaidőn kívül kellene válaszolni mindenféle felmerülő kérdésekre a tulajdonosok, illetve a lakók részéről. A „mennyi az egyenlegem éppen" kérdésre például azonnal választ kaphatnak, ha megnyitják az appot.

A postaszolgáltatást a pandémia hívta életre, viszont nagyon jól bevált azok számára, akik nem szeretnek postára járni. Amennyiben feltétlenül szükséges egy dokumentumot nyomtatva elküldeni, az eHÁZ rendszeren belül pár kattintással ezt is meg lehet oldani. Ennek költségét a közös képviselők havi rendszerességgel kapják a cég felől.

A mérleg és eredménylevezetés eddig hosszú heteket vett igénybe a társasházkezelő és a könyvelő közös munkája során, ez az eHÁZ rendszerében mindösszesen 5 kattintás, amennyiben jól van könyvelve minden a rendszeren belül.

Online szavazás lehetősége, jogi modul és dinamikus könyvelés

Ezt a lehetőséget szintén a koronavírus-járvány hívta életre, hiszen fizikai formában nagyon sokáig nem lehetett közgyűlést tartani és nem lehetett érvényes szavazást csinálni az eldöntendő kérdések ügyeiben. Erről a tulajdonosok emailben kapnak értesítést és egy egyszerű felületen pár kattintás segítségével le tudják adni voksukat, el tudják mondani véleményüket.

A társasházakat érintő jogi folyamatok a jogi modulnak köszönhetően szintén nyomon követhetők a rendszerben. Ha van bármi fizetési meghagyási, vagy végrehajtási eljárás, akkor az teljes mértékben átlátható, a társasház kezelő tudja nézni hogyan áll, továbbá van egy jogi jogosultság az eHÁZ-hoz, azaz, ha megadjuk a társasház ügyvédjének az email címét, akkor ő be is tud jelentkezni és a változásokat tudja iktatni az egyes albetétekre vonatkozóan.

Az automatikus könyvelés esetében, ha valaki befizetett egy közös költséget, a rendszer megtanulta az előző előírásokból és befizetésekből, hogy melyik befizetés melyik tulajdonoshoz/albetéthez tartozik. Ha mondjuk van olyan, akinek több lakása van egy társasházban, akkor be lehet paraméterezni, hogy ha nem egyenként fizeti a lakásai után járó közös költségeket, hanem egyben, akkor a rendszer priorizáltan tudja helyre rakni ezeket a tételeket.

Na de min dolgoznak most?

Az elmúlt hetekben élesítettük a fogyasztásmérők állásának tömeges importálásának lehetőségét, és most a MOM rádiós fogyasztómérők integrálása zajlik éppen. Emellett napokra vagyunk attól, hogy valamennyi hazai bankkal szinkronizáljon az eHÁZ, ami azt fogja jelenteni, hogy a NAV számlaszinkronhoz hasonlóan hamarosan már az egyes házak számlatörténeteit sem kell majd feltölteni, ezek automatikusan meg fognak jelenni az eHÁZban. Szeptemberben élesítjük a kettős könyvviteli modult, idén szeretnénk a közgyűlések levezetését egyszerűsítő applikációnkat is kirakni, illetve a kártyás és azonnali fizetés integráción is dolgozunk. Emellett szeptembertől indítjuk útjára az eCÉG alkalmazásunkat is, mely a céges adminisztrációt fogja a végtelenségig leegyszerűsíteni, az eHÁZ felhasználó számára díjmentesen.

Mennyibe kerül?

Az eHÁZ egy havídíjas szolgáltatás, mely 80 Ft-ba kerül albetétenként, 1000 albetét felett természetesen egyedi árajánlatot ad a cég, illetve, azon garázsok, vagy tárolók után nem kell megfizetni a díjat, amik a társasházban lévő lakáshoz tartoznak. Fontos, hogy ez az összeg fix, nem jönnek rá plusz költségek.

Idén már a számlák is automatikusan az eHÁZ-ba érkeznek a NAV-tól, nem kell azokat külön feltölteni, amennyiben a ház rendelkezik saját adószámmal és erre lesz kiállítva az adott számla. Ez a szinkronizálás percenként történik meg, tehát ha történik egy zárcsere és az alvállalkozó kiállítja az e-számlát, akkor szinte egyből látszani fog a rendszerben. Amennyiben egy ház úgy dönt, hogy eHÁZ-as lesz, úgy az adatfeltöltést - bármilyen állapotban, vagy formátumban is vannak azok az adatok- a cég plusz költség nélkül elvégzi, hiszen a mottójuk az, hogy időt árulnak, ami alatt az adminisztrációs idő csökkenését kell érteni.

„Büszkék vagyunk rá, hogy az eHÁZ az elmúlt 12 év alatt Magyarország piacvezető felhő-alapú társasházi ingatlankezelő szolgáltatásává vált, melynek eredményeképpen 2019-ben Magyar Brands Innovatív Márka díjat nyert, 2020-ban pedig megkapta Az Év Honlapja - Az Év Blockhain megoldása díjat, melyet a Magyar Marketing Szövetség adott át a cég részére." - zárta gondolatait Dén Mátyás András.


További híreink
 
Megvannak a THT szakmai díjak nyertesei 2021. szeptember 15.
tht_dij_tn.jpgLezárult a szavazás, melyben a THT kiírása alapján a több mint 10 éve született Energiahatékonysági díj mellett idén újabb 7 kategóriában érkezhettek jelölések a szakma legjobbjaira:
Jogi személlyé válnak a társasházak! - Vegyen részt Ön is a XII. KÖZÖS KÉPVISELŐK NAPJA ÉS TÁRSASHÁZI EXPÓN 2021. szeptember 1.
thtkkn200.pngA társasházi törvény megszületése óta eltelt időszak legjelentősebb változását jelenti, hogy megszületett a jogi személyek nyilvántartásáról és a nyilvántartási eljárásról szóló törvény, melyben a jogalkotók rögzítették, hogy a társasházak is jogi személlyé válnak. Ez a drasztikus változás alapjaiban érinti a közös képviselők tevékenységét, ezért a XII. Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo keretében, dr. Bék Ágnes, a TTOE elnöke, Dr. Kiss Balázs Károly, ügyvéd, társasházi szakértő és Csizmadia Szabolcs könyvvizsgáló, igazságügyi könyvszakértő előadása is ennek az új helyzetnek a hatásait vizsgálja.
Díjmentes VIP részvételi lehetőség a THT olvasóinak: Döntéselőkészítési konferencia a társasházak felújítási támogatásáról 2021. szeptember 9.
Budapest_Poster_Hu_20210802.pngA TTOE, a THT-val és az eHázzal közösen ez év januárjában az Európai Ingatlantulajdonosok Nemzetközi Érdekképviseleti Szövetsége (UIPI) felkérésére egy olyan felmérésben vett részt, melynek tapasztalatai segítenek kiválasztani azokat a szempontokat, melyek mentén az Európai Unió hamarosan meghozza a döntéseit arról, hogy - pályázatokkal, szabályozásokkal vagy más eszközökkel - miként ösztönözze az ingatlantulajdonosokat otthonaik környezetbarát felújítására.
http://www.tht.hu/index.php?mid=thtelofizetes

 
Ki látja el a jogi személyiséggé váló társasházak törvényességi felügyeletét a jegyzők helyett? 2021. szeptember 7.
Torvenyessegi_felugyelet.jfifNem valami hálás feladat a társasházak feletti törvényességi felügyelet ellátása. Erre akkor jöhettünk rá alőször, amikor 2010-ben a Társasházi törvény az ügyészséget jelölte meg illetékesként, de mire hatályba lépett volna a jogszabály az ügyésszég erőteljes ellenállása miatt azt meg is változtatták.
Pályázzon a THT szakmai díjak egyikére szeptember 12-éig! 2021. augusztus 10.
tht_dij_tn.jpgA Társasházi Háztartás szaklap idén már 8 kategóriában adja át szakmai díjait a Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo, konferencia és kiállítás keretében. Nevezze közös képviselőjét, számvizsgálóját vagy akár a közösségépítésben aktív tulajdonostársát, hogy az eseményen több száz ember tapsa köszönthesse, amikor átveszi kitüntetését! Küldje be pályázatát szeptember 12-éig! 
Meghívó: Milyen társasházi felújítási támogatásokra van szüksége Magyarországnak? 2021. szeptember 9.
Budapest_Poster_Hu_20210802.pngA magyar Társasházak és Társasházkezelők Országos Szövetségével (TTOE) együttműködve a UIPI meghívja Önt a UIPI Felújítási Körút első rendezvényére, amely Budapesten 2021. szeptember 17 -én lesz a Radisson Blu Béke Hotelben!
Társasház fejlesztése a Covid árnyékában 2021. szeptember 1.
OTP_eloadashoz.jfifHogyan lehet a törvényi előírásokat betartva, energiahatékonyan működtetni a társasházakat a pandémia ideje alatt? - erre a kérdésre kereste a választ a TTOE (Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete) 2021. július 26-án, online konferenciája keretében. 
A szervezet azért döntött úgy - immár másodszor -, hogy online rendezi meg eseményét, mert az érdeklődők közül sokan nem tudtak volna részt venni egy személyes részvétellel meghirdetett rendezvényen.
Lakásbérlők nyilvántartása – Jó ötlet, de hol bukik el? 2021. szeptember 7.
Lakasberles.jfifA Kossuth Rádió Napközben című műsorának társasházi rovata, legutóbb egy hallgatói kérdés alapján foglalkozott az olyan helyzetekkel, amikor a hátrányos helyzetbe kerülő tulajdonosok, a közös képviselőtől várják a megoldást, de hiába, mert arra a törvény nem ad lehetőséget.
Társasházak mindig aktuális tűzvédelmi kérdései 2021. szeptember 1.
Lestyan2.png.jpgA TTOE (Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete) 2021. július 26-án második online konferenciáját tartotta arról, hogyan lehet törvényesen, illetve energiahatékonyan működtetni a társasházakat a pandémia ideje alatt. Az online konferencia, mint forma elengedhetetlen volt, hiszen az országjáró körút során sokaknak nem adatott meg a lehetőség a személyes részvételre.
Fűtés és meleg víz nélkül maradhatnak a lakók – Hogyan kerülhették volna el a kiszolgáltatott helyzetet? 2021. augusztus 31.
Oreg_gazkazan.jpgHiába fizették ki a fűtés és a melegvíz-rendszer felújításának költségeit az egyik társasház tulajdonosai, nem volt műszaki átadás. Nem értik, hogyan maradhatott ki a beruházásból két lépcsőház, s attól tartanak, hogy, mivel nem történt meg a teljes felújítás, bármikor fűtés nélkül maradhatnak.
Megjelent a THT augusztusi száma 2021. augusztus 27.
THT_szaklap_2021-08_aug.pngMegjelent a Társasházi Háztartás szaklap 2021. augusztusi száma, mely a napokban lesz a postaládákban azoknál, akik a print előfizetéssel rendelkeznek. Ők és akik online, vagy eHÁZas verzióban fizettek elő, már azonnal olvashatják a szaklapot.
Liftmentő vakcina és biztonsági kamerarendszer: távfelügyelet az egész országban 2021. augusztus 20.
Objekt_or.webpA TTOE (Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete) 2021. július 26-án második online konferenciáját tartotta arról, hogyan lehet törvényesen, illetve energiahatékonyan működtetni a társasházakat a pandémia ideje alatt. Az online konferencia, mint forma elengedhetetlen volt, hiszen az országjáró körút során sokaknak nem adatott meg a lehetőség a személyes részvételre.
Nem vállalják a tulajdonosok az életveszélyes állapot elhárításának költségeit – Meddig terjed a közös képviselő felelőssége? 2021. augusztus 16.
Romos_fuggofolyoso.jpgA drasztikusan emelkedő építőanyag árak és a lasszóval sem fogható mesteremberek vastagon fogó ceruzája nehéz helyzetbe hozta a felújítás előtt álló társasházakat. Mit ér ilyenkor a közgyűlés által elfogadott terv és az egy éve adott ajánlatok, ha nincs, aki azon az áron elvégezze a munkát.
Útikalauz a felújítások útvesztőiben: Rendhagyó felújítási helyzetek és megoldásaik Fatrafol rendszerekkel 2021. augusztus 13.
Fatrafol1.jpgRendhagyó felújítási helyzetekről és megoldásairól tartott előadást Jámbor Zsolt (Fatra Izolfa Zrt.) mérnök és szaktanácsadó a TTOE 2021 július 26-án tartott online konferenciáján. A Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete a pandémia alatti lehetőségekről, energiahatékony működésről és törvényességről szeretné a legsokoldalúbb tájékoztatást nyújtani. Az online konferencia, mint forma elengedhetetlen volt, hiszen az országjáró körút során sokaknak nem adatott meg a lehetőség a személyes részvételre.
Forrásszerzési lehetőségek a társasházakban 2021. augusztus 11.
kbk21.pngA társasházak finanszírozási lehetőségeiről tartott előadást Dr. Kiss Balázs Károly ügyvéd és társasház szakértő a TTOE 2021 július 26-án tartott online konferenciáján. A Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete a pandémia alatti lehetőségekről, energiahatékony működésről és törvényességről szeretné a legsokoldalúbb tájékoztatást nyújtani. Az online konferencia, mint forma elengedhetetlen volt, hiszen az országjáró körút során sokaknak nem adatott meg a lehetőség a személyes részvételre.
Kibújhat-e valaki a többség által megszavazott célbefizetés alól? 2021. augusztus 10.
Tetofelujitas_elott.jfifA Társasházi Háztartás szaklap Olvasói kérdések rovatában dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének elnöke válaszol a lap előfizetőinek kérdéseire, melyek közül egy-egy választ hírlevelünk olvasóival is megosztunk. Az egyesület a tagok számára díjmentes jogi tanácsadást biztosít, hogy megkönnyítse számukra a vitás ügyekben való eligazodást.
Így nézheti vissza a Társasházak törvényes és energiahatékony működtetése a COVID árnyékában országos videokonferenciát és igényelheti a "Jogok és kötelességek a társasházi felújítások során" című szakkönyvet 2021. július 26.
Online_konferencia_2.jpgIde kattintva nézheti vissza a THT online országos videokonferenciáját. Azok, az online konferencián részt vevők, akik a roadshow eddigi állomásain még nem jutottak hozzá a kiadványhoz, a THT kérdőívének kitöltésével és online visszaküldésével igényelhetik a „Jogok és kötelességek a társasházi felújítások, karbantartások során" című szakkönyvet.
Megjelent a „Jogok és kötelességek a társasházi felújítások, karbantartások során" című szakkönyv - Ön hogyan juthat hozzá? 2021. július 19.
THT-Szakkonyv_2021_cimlap_net-hirek.jpgMegjelent a „Jogok és kötelességek a társasházi felújítások, karbantartások során" című THT szakkönyv, melyet az OTP Business jóvoltából eddig azok vehettek át díjmentesen, akik részt vettek a THT-TTOE országos konferenciasorozatának állomásain.
 
Klímaberendezés a falon – Mit tehet az, akinek hűvös helyett csak a zaj és a kondenzvíz jut? 2021. július 19.
Klima_a_falon.jpgA kánikulában mindenkinek megfordul a fejében, hogy klímát kéne elhelyezni a lakásban. Ez társasházi környezetben némi egyeztetést igényelne, hiszen a kültéri egység miatt nem belső munkáról beszélünk. Az ugyanis közös tulajdonú falrészre kerül.
ORSZÁGOS ONLINE THT-TTOE KONFERENCIA - TÁRSASHÁZAK TÖRVÉNYES ÉS ENERGIAHATÉKONY MŰKÖDTETÉSE A COVID ÁRNYÉKÁBAN 2021. július 15.
digikonf.jpg
Mivel a jogszabályok továbbra is kötelezővé teszik a zárt térben tartott rendezvényeken - így a THT-TTOE országos körútjának konferenciáin is - a védettségi igazolvány bemutatását, ezért sok lakóközösségi képviselő annak ellenére sem vehetett részt rendezvényeinken - így az OTP BUSINESS jóvoltából díjmentesen átvehető szakkönyvet sem kaphatta meg - hogy jelentkezett azokra.

Ebben a rendkívüli helyzetben sem szeretnénk azonban cserben hagyni azokat, akik számítanak a segítségünkre, ezért - félbeszakítva a THT-TTOE 2021-es országos konferencia sorozatát - 2021. július 26-án, héthőn, 9.30-14.45 között egy rendkívüli online konferencián várunk minden lakóközösségi képviselőt!

(c) Társasházi Háztartás 2021 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva