background image

Hírek Magunkról Konferenciák THT előfizetés TTOE Archívum Kapcsolat THT szakmai díjak Regisztráció Hírlevél ajánlása Letöltések Kérdést teszek fel Gyakori kérdések

   

   

   

   

Társasház fejlesztése a Covid árnyékában2021. szeptember 1.
 
OTP_eloadashoz.jfifHogyan lehet a törvényi előírásokat betartva, energiahatékonyan működtetni a társasházakat a pandémia ideje alatt? - erre a kérdésre kereste a választ a TTOE (Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete) 2021. július 26-án, online konferenciája keretében. 
A szervezet azért döntött úgy - immár másodszor -, hogy online rendezi meg eseményét, mert az érdeklődők közül sokan nem tudtak volna részt venni egy személyes részvétellel meghirdetett rendezvényen.
 
Társasházakra hangolt banki szolgáltatások az OTP Businessnél

Arról, hogy milyen pénzügyi szolgáltatásokat vehet igénybe manapság egy társasház, illetve mik azok a lehetőségek, melyek érdekesek lehetnek a társasházkezelők számára, Földi Zsolt, az OTP Bank társasházi szakértője tartott előadást.

Mit takar ez az ajánlat?
„Értelmezésünk szerint kétféle társasház létezik: az, amelyik túl van már a felújításon és az, amelyik még előtte áll."
- fogalmazott Földi Zsolt.

Felújításhoz elsősorban azoknak a társasházaknak nyújt a hitelintézet kényelmes és biztonságos megoldásokat, amelyek még nem estek át a szokásos korszerűsítéseken.
Az OTP Bank joggal alapoz több évtizedes szakmai tapasztalatára és a társasházkezelők bizalmára, hiszen a megközelítően 100.000 magyarországi társasház és lakásszövetkezet üzemeltetési számlájának több, mint harmadát a hitelintézet vezeti. 
A társasházak felújításában minőségi, aktív és prudens pénzügyi közreműködő, a városonként megfogalmazott támogatási-finanszírozási stratégia mentén halad. Emellett kollégái szoros együttműködésben állnak az önkormányzatokkal, hiszen a legtöbbnek szintén az OTP Bank vezeti a folyószámláját. 

Ha tehát a hitelintézet partnerei pénzügyi megoldást keresnek valamilyen fejlesztéshez, az OTP Bank szakértői az önkormányzati támogatási lehetőségeket is kiegészíthetik igény esetén banki forrással, de adott esetben abban is segíthetnek, hogy miként vonható be pályázati támogatás a projekt megvalósításába. 

Miért előnyös az OTP Bank partnersége?
A bank mindig is kiemelten fontosnak tartotta, hogy lakossági és vállalati ügyfelei mellett a lakóközösségek számára is teljeskörű banki szolgáltatásokat nyújtson, ami a jelenlegi felmérések szerint a legtöbb társasházban meg is valósul.

Mit ajánl az OTP Business a lakóközösségeknek?
• Többféle kedvező kondíciójú számlavezetési megoldást, számos kiegészítő szolgáltatással, a biztonságos elektronikus ügyintézés lehetőségével.
• Költséghatékony és könnyen feldolgozható formátumú, hitelesített elektronikus bankszámlakivonatot.
• Rugalmas, egyszerű és kedvező megtakarítási lehetőségeket.
• Hiteleket - akár támogatással egybekötve - a lakóközösség fejlesztési igényeihez igazítva.

A felsoroltak mellett a társasházak fejlesztése érdekében az OTP Bank már több mint 10 éve írja ki Társasházi Pályázatát, amely vissza nem térítendő támogatást nyújt a sikeresen pályázó lakóközösségek számára. Ebben az évben összesen 15 millió forintot nyert 20 lakóközösség a pályázaton. Emellett a társasházaknak nyújtható kamattámogatás sem elhanyagolható, hiszen a törvényi előírásokat teljesítő felújítási alap képzése esetén a közös tulajdonrészek felújítására felvett hitelekhez a kölcsön futamidejének (minimum 1 év, maximum 15) első öt évében 70%, a 6-10 évben 35% mértékű állami kamattámogatás érhető el. Továbbá a kedvező kamatozású megtakarítási lehetőségek mellett a hitelintézet számlanyitási akcióval várja a társasházakat.

Társasházi számlacsomagok

Társasházi Mini számlacsomag
• Alacsony havidíj
• Havidíjmentes OTP internetbanki szolgáltatás
• Havidíjmentes számlakontroll szolgáltatás
• Havonta 5 átutalásnál kevesebbet teljesítő ügyfelek számára kedvező kondíciók

Társasházi Maxi számlacsomag
• Kedvező átutalási díjak
• Havidíjmentes OTP internetbanki szolgáltatás
• Havidíjmentes számlakontroll szolgáltatás
• Havonta legalább 5-6 étutalást teljesítő ügyfelek számára kedvező kondíciók

Ha a társasház hitelesített elektronikus bankszámlakivonatot igényel számlájához, ami egy biztonságos és kényelmes megoldás a számlakivonat nyilvántartásához, akkor egy „Mini" számlacsomag csupán havonta 527 forintos díjjal jár, ami egy kifejezetten kedvező ajánlat. 

A különböző elektronikus szolgáltatások közül talán a legtöbbek által használt internetbank segítségével kényelmesen és könnyedén intézheti a társasház kezelője a lakóközösség pénzügyeit, a nagyszámú tranzakciók kezeléséhez igénybe veheti az Electra Terminált, de lehetősége van csoportos beszedési megbízás beállítására is a rendszeres közüzemi számlák rendezésére, amely jóval olcsóbb a postai sárga csekk díjánál.

Felújítások és fejlesztések
Ma már gyakorlatilag kulcskérdés a lakóközösségek szempontjából, hogy mikor lehetséges felújítani lakókörnyezetüket, hogyan és milyen módon tudják finanszírozni a műszaki korszerűsítést, illetve milyen pénzügyi megoldásokat tudnak kínálni a közös rendeltetésű és a saját tulajdonú helyiségek felújítására. 

Az OTP Bank kedvező finanszírozási megoldásokat kínál, melyhez lehetőség szerint segít állami és önkormányzati forrásokat is becsatornázni. A felújítások következtében kellemesebb lakókörnyezetben élhetnek a lakók, nő az ingatlanok forgalmi értéke, jelentős energia-megtakarítással számolhatnak, illetve csökkennek a közüzemi költségek is. A bank lehetőséget nyújt ingatlanfedezet nélküli hitelre meglévő lakás-előtakarékossági szerződés engedményezése mellett, vagy anélkül is. Továbbá lehetőség van piaci kamatozású hitel igénylésére, nem közös (magán) tulajdon vagy felújítási alapképzés jogszabályi feltételek hiánya esetén.


További híreink
 
Megvannak a THT szakmai díjak nyertesei 2021. szeptember 15.
tht_dij_tn.jpgLezárult a szavazás, melyben a THT kiírása alapján a több mint 10 éve született Energiahatékonysági díj mellett idén újabb 7 kategóriában érkezhettek jelölések a szakma legjobbjaira:
Jogi személlyé válnak a társasházak! - Vegyen részt Ön is a XII. KÖZÖS KÉPVISELŐK NAPJA ÉS TÁRSASHÁZI EXPÓN 2021. szeptember 1.
thtkkn200.pngA társasházi törvény megszületése óta eltelt időszak legjelentősebb változását jelenti, hogy megszületett a jogi személyek nyilvántartásáról és a nyilvántartási eljárásról szóló törvény, melyben a jogalkotók rögzítették, hogy a társasházak is jogi személlyé válnak. Ez a drasztikus változás alapjaiban érinti a közös képviselők tevékenységét, ezért a XII. Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo keretében, dr. Bék Ágnes, a TTOE elnöke, Dr. Kiss Balázs Károly, ügyvéd, társasházi szakértő és Csizmadia Szabolcs könyvvizsgáló, igazságügyi könyvszakértő előadása is ennek az új helyzetnek a hatásait vizsgálja.
Díjmentes VIP részvételi lehetőség a THT olvasóinak: Döntéselőkészítési konferencia a társasházak felújítási támogatásáról 2021. szeptember 9.
Budapest_Poster_Hu_20210802.pngA TTOE, a THT-val és az eHázzal közösen ez év januárjában az Európai Ingatlantulajdonosok Nemzetközi Érdekképviseleti Szövetsége (UIPI) felkérésére egy olyan felmérésben vett részt, melynek tapasztalatai segítenek kiválasztani azokat a szempontokat, melyek mentén az Európai Unió hamarosan meghozza a döntéseit arról, hogy - pályázatokkal, szabályozásokkal vagy más eszközökkel - miként ösztönözze az ingatlantulajdonosokat otthonaik környezetbarát felújítására.
http://www.tht.hu/index.php?mid=thtelofizetes

 
Ki látja el a jogi személyiséggé váló társasházak törvényességi felügyeletét a jegyzők helyett? 2021. szeptember 7.
Torvenyessegi_felugyelet.jfifNem valami hálás feladat a társasházak feletti törvényességi felügyelet ellátása. Erre akkor jöhettünk rá alőször, amikor 2010-ben a Társasházi törvény az ügyészséget jelölte meg illetékesként, de mire hatályba lépett volna a jogszabály az ügyésszég erőteljes ellenállása miatt azt meg is változtatták.
Pályázzon a THT szakmai díjak egyikére szeptember 12-éig! 2021. augusztus 10.
tht_dij_tn.jpgA Társasházi Háztartás szaklap idén már 8 kategóriában adja át szakmai díjait a Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo, konferencia és kiállítás keretében. Nevezze közös képviselőjét, számvizsgálóját vagy akár a közösségépítésben aktív tulajdonostársát, hogy az eseményen több száz ember tapsa köszönthesse, amikor átveszi kitüntetését! Küldje be pályázatát szeptember 12-éig! 
Meghívó: Milyen társasházi felújítási támogatásokra van szüksége Magyarországnak? 2021. szeptember 9.
Budapest_Poster_Hu_20210802.pngA magyar Társasházak és Társasházkezelők Országos Szövetségével (TTOE) együttműködve a UIPI meghívja Önt a UIPI Felújítási Körút első rendezvényére, amely Budapesten 2021. szeptember 17 -én lesz a Radisson Blu Béke Hotelben!
Lakásbérlők nyilvántartása – Jó ötlet, de hol bukik el? 2021. szeptember 7.
Lakasberles.jfifA Kossuth Rádió Napközben című műsorának társasházi rovata, legutóbb egy hallgatói kérdés alapján foglalkozott az olyan helyzetekkel, amikor a hátrányos helyzetbe kerülő tulajdonosok, a közös képviselőtől várják a megoldást, de hiába, mert arra a törvény nem ad lehetőséget.
Társasházak mindig aktuális tűzvédelmi kérdései 2021. szeptember 1.
Lestyan2.png.jpgA TTOE (Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete) 2021. július 26-án második online konferenciáját tartotta arról, hogyan lehet törvényesen, illetve energiahatékonyan működtetni a társasházakat a pandémia ideje alatt. Az online konferencia, mint forma elengedhetetlen volt, hiszen az országjáró körút során sokaknak nem adatott meg a lehetőség a személyes részvételre.
Fűtés és meleg víz nélkül maradhatnak a lakók – Hogyan kerülhették volna el a kiszolgáltatott helyzetet? 2021. augusztus 31.
Oreg_gazkazan.jpgHiába fizették ki a fűtés és a melegvíz-rendszer felújításának költségeit az egyik társasház tulajdonosai, nem volt műszaki átadás. Nem értik, hogyan maradhatott ki a beruházásból két lépcsőház, s attól tartanak, hogy, mivel nem történt meg a teljes felújítás, bármikor fűtés nélkül maradhatnak.
Megjelent a THT augusztusi száma 2021. augusztus 27.
THT_szaklap_2021-08_aug.pngMegjelent a Társasházi Háztartás szaklap 2021. augusztusi száma, mely a napokban lesz a postaládákban azoknál, akik a print előfizetéssel rendelkeznek. Ők és akik online, vagy eHÁZas verzióban fizettek elő, már azonnal olvashatják a szaklapot.
Milyen újdonságokkal készül az őszre az eHÁZ? 2021. augusztus 25.
ehaz-600x363.jpgA TTOE (Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete) 2021. július 26-án második online konferenciáját tartotta arról, hogyan lehet törvényesen, illetve energiahatékonyan működtetni a társasházakat a pandémia ideje alatt. Az online konferencia, mint forma elengedhetetlen volt, hiszen az országjáró körút során sokaknak nem adatott meg a lehetőség a személyes részvételre.
Dén Mátyás András az eHÁZ rendszeréről tartott előadást, amely ma már a magyarországi társasházi lakások 14%-ában megtalálható.
Liftmentő vakcina és biztonsági kamerarendszer: távfelügyelet az egész országban 2021. augusztus 20.
Objekt_or.webpA TTOE (Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete) 2021. július 26-án második online konferenciáját tartotta arról, hogyan lehet törvényesen, illetve energiahatékonyan működtetni a társasházakat a pandémia ideje alatt. Az online konferencia, mint forma elengedhetetlen volt, hiszen az országjáró körút során sokaknak nem adatott meg a lehetőség a személyes részvételre.
Nem vállalják a tulajdonosok az életveszélyes állapot elhárításának költségeit – Meddig terjed a közös képviselő felelőssége? 2021. augusztus 16.
Romos_fuggofolyoso.jpgA drasztikusan emelkedő építőanyag árak és a lasszóval sem fogható mesteremberek vastagon fogó ceruzája nehéz helyzetbe hozta a felújítás előtt álló társasházakat. Mit ér ilyenkor a közgyűlés által elfogadott terv és az egy éve adott ajánlatok, ha nincs, aki azon az áron elvégezze a munkát.
Útikalauz a felújítások útvesztőiben: Rendhagyó felújítási helyzetek és megoldásaik Fatrafol rendszerekkel 2021. augusztus 13.
Fatrafol1.jpgRendhagyó felújítási helyzetekről és megoldásairól tartott előadást Jámbor Zsolt (Fatra Izolfa Zrt.) mérnök és szaktanácsadó a TTOE 2021 július 26-án tartott online konferenciáján. A Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete a pandémia alatti lehetőségekről, energiahatékony működésről és törvényességről szeretné a legsokoldalúbb tájékoztatást nyújtani. Az online konferencia, mint forma elengedhetetlen volt, hiszen az országjáró körút során sokaknak nem adatott meg a lehetőség a személyes részvételre.
Forrásszerzési lehetőségek a társasházakban 2021. augusztus 11.
kbk21.pngA társasházak finanszírozási lehetőségeiről tartott előadást Dr. Kiss Balázs Károly ügyvéd és társasház szakértő a TTOE 2021 július 26-án tartott online konferenciáján. A Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete a pandémia alatti lehetőségekről, energiahatékony működésről és törvényességről szeretné a legsokoldalúbb tájékoztatást nyújtani. Az online konferencia, mint forma elengedhetetlen volt, hiszen az országjáró körút során sokaknak nem adatott meg a lehetőség a személyes részvételre.
Kibújhat-e valaki a többség által megszavazott célbefizetés alól? 2021. augusztus 10.
Tetofelujitas_elott.jfifA Társasházi Háztartás szaklap Olvasói kérdések rovatában dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének elnöke válaszol a lap előfizetőinek kérdéseire, melyek közül egy-egy választ hírlevelünk olvasóival is megosztunk. Az egyesület a tagok számára díjmentes jogi tanácsadást biztosít, hogy megkönnyítse számukra a vitás ügyekben való eligazodást.
Így nézheti vissza a Társasházak törvényes és energiahatékony működtetése a COVID árnyékában országos videokonferenciát és igényelheti a "Jogok és kötelességek a társasházi felújítások során" című szakkönyvet 2021. július 26.
Online_konferencia_2.jpgIde kattintva nézheti vissza a THT online országos videokonferenciáját. Azok, az online konferencián részt vevők, akik a roadshow eddigi állomásain még nem jutottak hozzá a kiadványhoz, a THT kérdőívének kitöltésével és online visszaküldésével igényelhetik a „Jogok és kötelességek a társasházi felújítások, karbantartások során" című szakkönyvet.
Megjelent a „Jogok és kötelességek a társasházi felújítások, karbantartások során" című szakkönyv - Ön hogyan juthat hozzá? 2021. július 19.
THT-Szakkonyv_2021_cimlap_net-hirek.jpgMegjelent a „Jogok és kötelességek a társasházi felújítások, karbantartások során" című THT szakkönyv, melyet az OTP Business jóvoltából eddig azok vehettek át díjmentesen, akik részt vettek a THT-TTOE országos konferenciasorozatának állomásain.
 
Klímaberendezés a falon – Mit tehet az, akinek hűvös helyett csak a zaj és a kondenzvíz jut? 2021. július 19.
Klima_a_falon.jpgA kánikulában mindenkinek megfordul a fejében, hogy klímát kéne elhelyezni a lakásban. Ez társasházi környezetben némi egyeztetést igényelne, hiszen a kültéri egység miatt nem belső munkáról beszélünk. Az ugyanis közös tulajdonú falrészre kerül.
ORSZÁGOS ONLINE THT-TTOE KONFERENCIA - TÁRSASHÁZAK TÖRVÉNYES ÉS ENERGIAHATÉKONY MŰKÖDTETÉSE A COVID ÁRNYÉKÁBAN 2021. július 15.
digikonf.jpg
Mivel a jogszabályok továbbra is kötelezővé teszik a zárt térben tartott rendezvényeken - így a THT-TTOE országos körútjának konferenciáin is - a védettségi igazolvány bemutatását, ezért sok lakóközösségi képviselő annak ellenére sem vehetett részt rendezvényeinken - így az OTP BUSINESS jóvoltából díjmentesen átvehető szakkönyvet sem kaphatta meg - hogy jelentkezett azokra.

Ebben a rendkívüli helyzetben sem szeretnénk azonban cserben hagyni azokat, akik számítanak a segítségünkre, ezért - félbeszakítva a THT-TTOE 2021-es országos konferencia sorozatát - 2021. július 26-án, héthőn, 9.30-14.45 között egy rendkívüli online konferencián várunk minden lakóközösségi képviselőt!

(c) Társasházi Háztartás 2021 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva