Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

A Techem Kft. tájékoztatója a ZFR-TÁV/2019 pályázatról

2019. szeptember 13.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az Otthon Melege Program keretében 2019. június 17-én pályázatot írt ki „Okos költségmegosztás alkalmazásának elterjesztése, radiátor csere alprogram" néven (a pályázat kódszáma ZFR-TÁV/2019). A pályázat keretében a távhőszolgáltatásban érintett lakások fűtési rendszereinek korszerűsítése, felújítása támogatható.
A pályázat kiemelt célja az okos fűtési költségmegosztási rendszerek kialakításának támogatása.

A pályázatot 2 milliárd forintos támogatási kerettel hirdették meg, és távfűtéssel ellátott társasházak és lakásszövetkezetek számára érhető el. Pályázni 2019. szeptember 24-től lehet a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig, de legkésőbb 2020. március 31-ig. A pályázati felhívás és útmutató a http://tav2019.nfsi.hu/ oldalon érhető el.

A pályázat által önállóan támogatható tevékenységek az alábbiak:

a) okos mérésre alkalmas fűtési költségmegosztó rendszer kialakítása az okos költségmegosztók és a rendszerhez tartozó adatgyűjtők felszerelésével együtt;
b) amennyiben az épületben már üzemelnek okos mérésre nem alkalmas költségmegosztók, úgy ezek teljes körű cseréje okos mérésbe kapcsolt költségmegosztó rendszerre;
c) amennyiben az épületben már beszerelésre kerültek okos mérésre alkalmas költségmegosztók, de az adatgyűjtők beépítése nem történt meg, úgy az adatgyűjtő-rendszer felszerelése és az okos költségmegosztó rendszer kialakítása.
A pályázat keretében - kizárólag az önállóan támogatható tevékenységek valamelyikének megvalósításával együtt - a fűtési rendszer korszerűsítésére (a fűtési rendszer kétcsövessé alakítása, strangszabályozók beépítése és beszabályozása, termosztatikus szelepek és okos fejek beépítése, radiátorok cseréje) is lehet pályázni.

A Techem Kft. készséggel közreműködik és felajánlja segítségét annak érdekében, hogy a ZFR-TÁV/2019 számú pályázaton lakóközösségük sikerrel szerepelhessen.

 Szolgáltatásaink a fűtéskorszerűsítés, költségmegosztás folyamatának kezdő lépéseitől a projekt megvalósításáig, majd a későbbiekben a költségmegosztási szolgáltatásig minden részletre kiterjednek:

• ingyenes árajánlat készítés, szükség esetén közreműködés a pályázat összeállításában;
• tervdokumentáció elkészítése (amennyiben a pályázat azt előírja);
• távfűtéses épületek fűtési rendszerének korszerűsítése, a fűtés mérhetővé és szabályozhatóvá tétele termosztatikus szelepek, strangszabályzók és fűtési költségmegosztók segítségével;
• fűtési költségmegosztók felszerelése, leolvasása, kiértékelése és a fogyasztásarányos fűtési költségelszámolás elkészítése.
Amennyiben a pályázattal vagy a megvalósítás részleteivel kapcsolatban kérdése merülne fel, vagy segítségre lenne szüksége, bármikor készséggel állunk rendelkezésére.

Budapesti iroda: +36 1 374 1010 techem@techem.hu
Debreceni iroda: +36 52 535 917 debrecen@techem.hu
Győri iroda: +36 96 618 471 gyor@techem.hu
Pécsi iroda: +36 72 510 269 pecs@techem.hu

Sikeres együttműködésünk reményében,

Üdvözlettel:
Techem Kft.
www.techem.hu

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások