Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Fizetési moratórium vállalkozások és társasházak részére - OTP közlemény

2020. április 1.

A Kormány 2020. március 18-án tőke-, kamat- és díjfizetési moratóriumot (fizetési haladék) hirdetett, így 47/2020. (III.18.) Korm. rendelet, valamint a 62/2020. (III.24.) Korm. rendelettel érintett ügyfelek 2020. március 18-ig folyósított vállalkozói és társasházi hitelei esetében a hiteltörlesztés lehetőségét automatikusan felfüggesztettük.

Mit kell tenniük a vállalkozásoknak, a társasházaknak és a lakásszövetkezeteknek?

Ha Önnek az OTP Bank által nyújtott hitel és/vagy kölcsönszerződésből eredő tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettsége van, akkor Önre vonatkozik a moratórium. Ez azt jelenti, hogy ha igényt tart a fizetési haladékra, úgy 2020. december 31. napjáig Önnek nincs tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettsége. Egyéb teendője nincs.

Az OTP Bank lehetőséget biztosít az eredeti szerződési feltételek teljesítésére, illetve a moratórium részleges igénybevételére. Ha Ön továbbra is a szerződésben meghatározottak szerint teljesítené tőke, kamat és díjfizetési kötelezettségeit, vagy csak a tőkefizetés vonatkozásában kérné a haladékot, arról írásban kell nyilatkoznia szerződésenként a bank felé az alábbi nyilatkozat kitöltésével:

Letöltöm a Nyilatkozatot ITT

Kérjük, hogy a kitöltött nyilatkozatot cégszerűen aláírva és két tanú hitelesítésével ellátva küldje elvallalatimoratorium@otpbank.hu e-mail címre.

Hogy ha a fenti e-mail cím eltér az elektronikus levélben általunk küldött tájékoztatóban megadott e-mail címtől, akkor kérjük, hogy az Ön kényelme és a gyorsabb ügyintézés érdekében az ott szereplő e-mail címet használja.

Ha nem tudja emailen elküldeni, akkor bankfiókjainkban is leadhatja.
Kérjük a járványhelyzetre való tekintettel a személyes fióki ügyintézést, csak halaszthatatlan indokból válassza!

Kérjük, tartsa szem előtt vállalkozása lehetőségeit és vegye figyelembe a moratórium törvényi lehetőségeit is!
Az OTP Bank kiemelt célja, hogy ügyfeleink a legkedvezőbb döntést hozzák meg a jelenlegi hiteltörlesztési lehetőségek közül.

- Bankunk a tőketartozását sem a moratórium alatt, sem utána nem növelheti a kamat összegével;
- a moratórium ideje alatt felhalmozódott kamatot a hátralévő futamidő alatt az esedékes törlesztőrészletekkel a moratórium lejártát követően, évente egyenlő részletekben (lineárisan) kell megfizetnie, így arra nem vonatkoznak a kamatos kamat szabályai;
- a fizetési haladék lejártát követően a futamidő úgy hosszabbodik meg, hogy az esedékessé váló törlesztőrészlet és a fizetési haladék alatt keletkező részletekben megfizetendő kamat összege együttesen ne haladja meg az eredeti szerződés szerinti törlesztőrészletek összegét;
- Ha Ön nyilatkozatot tesz, de a későbbiekben módosítaná döntését, úgy a Kormányrendeletben megszabott határidőig lehetősége van a fizetési haladék adta lehetőségekkel élni.

Az intézkedésekkel kapcsolatos kérdés esetén forduljon bizalommal tanácsadó kollégáinkhoz telefonon vagy e-mailben, vagy kövesse figyelemmel honlapunkat.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások