Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Kizárható-e a vízszolgáltatásból a nemfizető tulajdonos?

2010. július 23.

A Társasházi Háztartás szaklap Olvasói kérdések rovatában dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének elnöke válaszol a lap előfizetőinek kérdéseire, melyek közül egy-egy választ hirlevelünk olvasóival is megosztunk. Az egyesület, a tagok részére ingyenes jogsegélyszolgálatot biztosít, hogy megkönnyítse számukra a vitás ügyekben való eligazodást.

Kérdés
Társasházunk kizárhatja-e a vízszolgáltatásból egyik tulajdonosát a következő feltételek betartása mellett:

- Megszületett a Közgyűlési határozat, melyben a tulajdonosok többsége megszavazta, hogy lekapcsoljuk a vízvezetékről a tartozó tulajdonos lakását. (a helyi Vízmű 2 éve szerződést bontott a hátralékos lakás mellékmérőire tartozás miatt, így azóta a fogyasztását a társasháznak kell megfizetni, de azt a tulajdonos nem fizeti meg, sőt a közös költséget sem fizeti! A vízmű kiszámlázza a háznak a főmérő-almérők utáni fogyasztási különbözetet, így a rendesen fizető tulajdonostársasak rendezik a hátralékos nagy összegű vízszámláit is közel 2 éve!
- Földszinti lakásról lenne szó, így a közös tárolóban biztosítanánk vízvételi lehetőséget az elzárást követően.
- Ismereteim szerint elzárás előtt ÁNTSZ engedélyt is kellene kérni
- Kiértesítenénk, hogy mikortól zárjuk el a szolgáltatást.

Ha a fentieket betartva járunk el, jogilag nem követünk el szabálytalanságot?

Válasz
A vízvételi lehetőségtől senkit nem lehet megfosztani, legfeljebb korlátozni a hozzáférését. Az Ön által leírtak szerint a vizvételi lehetőséget biztosítani tudják a számára, így a megfelelő tájékoztatás alapján végrehajthatónak tűnik az elképzelésük. Természetesen az érintett fél a hozott közgyűlési határozatot megtámadhatja a bíróságnál és kérheti a határozat végrehajtásának felfüggesztését. Ha ezt tette, akkor addig nem javaslom végrehajtani, amíg a bíróság az ügyében ítéletet nem hoz. Ha nem kérte a végrehajtás felfüggesztését a keresetében az érintett személy, akkor a határozat végrehajtható.

Saját véleményem: tht@tht.hu
Továbbküldöm a cikket: http://www.tht.hu/hirlevel/offer.php

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások