Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Társasházi konfliktusok - A villámhárítás művészete

2020. május 16.

Egy társasházban karantén előtt, közben és után is könnyen alakulhatnak ki konfliktushelyzetek, melyek hosszú évekig mérgezhetik a közösség életét. A közös képviselő sok esetben tehetetlen, mert a probléma nem éri el azt a szintet, ami perre indítaná a feleket, a jegyzők pedig sokkal kevesebb esetben rendelkeznek a szükséges jogkörökkel, mint azt a felindult tulajdonosok gondolnák. Így marad a harag, a piszkálódás és a rossz hangulatú, meddő vitákkal tarkított közgyűlések. Vagy mégsem?

Szerkesztőségünket már régen foglalkoztatja az a kérdés, hogy a szakirodalom által gyakran ajánlott békéltetés milyen eredményeket tud felmutatni a társasházi konfliktusok kezelésében. Különösen azért, mert az új Polgári Perrendtartás bevezetése óta sokkal drágább és nagyobb kockázatokat rejt egy peres eljárás, mint korábban, így a jövőben minden bizonnyal előtérbe kerül ez a hosszú távú feszültségmentes időszak megteremtésére törekvő vitarendezési eljárás.

Ezért is vettük örömmel Sohonyai Péter mediátor falajánlását, aki vállalkozik a THT hírlevél olvasók által beküldött olyan konfliktusok kezelésére, melyekről azt gondolták, hogy sosem szabadul meg tőlük a lakóközösség.

tht@tht.hu e-mail címre, június 12-ig várjuk azoknak a közös képviselőknek, számvizsgálóknak, tulajdonosoknak, lakásszövetkezeti épületben élőknek a röviden - 10-15 mondatban, nevek említése nélkül - leírt konfliktusait, amelyek megoldásában szívesen látnának, olvasnának megoldási javaslatokat.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások