Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Békés, meghitt karácsonyi ünnepeket és lakóközösségi sikerekben gazdag, boldog új évet kíván minden olvasójának a THT

2020. december 22.

THT_karacsony_01.jpg2020 fenekestől forgatta fel mindazt amit eddig a világról gondoltunk. Főleg ami a sérülékenységünket illeti. Egyre erősebbnek, ellenállhatatlanabbnak, már-már mindenhatónak gondoltuk magunkat.

A Marsra készülünk, egy apró kütyüvel a zsebünkben szinte azonnal minden információhoz hozzájutunk és mi is mindenkivel megoszthatunk bármit, szövegben, képben, hangban. Sejtből birkát klónozunk, nőből férfit, férfiből nőt műtünk vagy bármit, amit kitalál magának az aki úgy gondolja, ez is jár neki.

Aztán egyszer csak itt termett egy szemmel láthatatlan organizmus és átrendezte az életünket. Világjárványt okozott és a Föld szinte minden pontjára eljutott, amiben a globalizáció vívmányainak kitüntetett szerepe volt. Igaz abban is, hogy az információk gyors megosztásával a lehetőségekhez képest a védekezés technikáit is hatékonyan kialakították a nemzeti kormányok.

Most, hogy a vakcinák megjelenésével már látszik az alagút vége szót ejthetünk arról, hogy a sok kihívás mellett pozitív változásokat is hozott ez a mindent átrendező időszak. Talán a legizgalmasabb közülük az, hogy úgy kényszerítette kreativitásra az embereket, hogy közben arra gondoltunk, visszahúzódásra, passzivitásra vagyunk ítélve. Teret is engedtünk egymásnak, mert rengetegen vonultak home office-ba, így „kontaktus mentesítették" a tereket azok számára akiknek a munkája nem végezhető otthonról. Abból, hogy ez így is működhet biztosan sok cég és munkavállaló profitál majd a későbbiekben is.

A vásárlásaink során is biztosan tudatosabbak lettünk. A csomagküldő szolgálatok, házhoz szállítók rekord bevételre tettek szert ebben az évben, de annak ellenére kevesebbet költhettünk, hogy a fuvar pénzbe kerül, mert átgondoltuk mire van szükségünk. Nem tapostuk egymást a szupermarketek gondolái közt, ahol eddig mindig improvizáltunk valami éppen vonzónak tűnő csemegét, holmit a kosárba. S főleg nem mindennap jártunk/járunk vásárolni, hanem sokan csak hetente egyszer, ami szintén tervszerűségre ösztönző, megőrizhető gyakorlat.

A lakóközösségek is takarékon működnek. Általános tapasztalat, hogy sokkal kevesebb tulajdonosi megkeresés érkezik a közös képviselőkhöz, ami vagy azt jelenti, hogy ha az emberek otthon vannak, akkor kevesebb probléma keletkezik, vagy azt, hogy olyankor egyszerűen megoldják azt, ami miatt korábban telefont, billentyűt ragadtak. Esetleg azt, hogy türelmesebbek és toleránsabbak lettünk egymással.
Abban bízva, hogy ez utóbbi a helyes megoldás, amit magunkkal is viszünk 2021-re, kívánunk minden olvasónknak meghitt ünnepeket és vírusmentes sikerekben gazdag új esztendőt.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások