Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Márciusban se közgyűlés, se THT roadshow

2021. február 17.

thtkkn200.pngA tavaly megjelent 502/2020. (XI.17.) Kormányrendeletben február 8-a volt az az időpont ameddig nem lehetett közgyűléseket tartani, közös képviselőt felmenteni és az előző évi elszámolást elfogadtatni írásbeli szavazással, mert az kizárólag közgyűlési hatáskörbe tartozik.

Mivel vészesen közeledett február 8-a, január 29-én megszületett a 27/2021 (I.29.) kormányrendelet, melyben az előzetesen kommunikált, de az Operatív Törzs előrejelzései alapján már akkor is tarthatatlannak látszó március 1. nem került rögzítésre, helyette arról szól a módosító jogszabály, hogy visszavonásig továbbra is az 502/2020, (XI. 16) kormányrendeletben foglaltak szerint kell intézni a társasházak ügyeit:

https://www.tht.hu/index.php?mid=newsview&id=1182

Ha ehhez hozzávesszük, hogy Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter, Merkely Béla, a SOTE rektora és Müller Cecília is a korlátozások óvatos, fokozatos feloldása mellett érvel, amit csak az átoltottság mértékének függvényében lehet bevezetni, már kirajzolódik, hogy a nyitás időpontja május elejére várható. Ez ugyan távolinak tűnik, de még mindig mi lehetünk a leghamarabb szabaddá váló ország Európában. Márciusban tehát biztosan, áprilisban pedig nagy valószínűséggel nem lesznek társasházakat is érintő könnyítések.

Módosulnak a decemberi THT-ban meghirdetett konferencia időpontok

Ezek a fejlemények természetesen érintik a THT XII. országos konferencia körútját is, amit a novemberi tervezés során a megszokottól eltérően nem februárban, hanem márciusban terveztünk indítani. Decemberi számunk 4. oldalán meg is jelentettük, hogy melyik városban melyik napon lesznek a konferenciák, ahová szokásos módon visszük magunkkal az OTP jóvoltából díjmentesen átvehető újabb THT szakkönyvet, melynek címe: Jogok és kötelességek a társasházi felújítások, karbantartások során.

A bizonytalan helyzetre azonban felkészültünk és az időpontokat úgy foglaltuk be, hogy azok a járványügyi intézkedések ismeretében rugalmasan változtathatók legyenek. Amint megvannak a végleges időpontok, azokat közzétesszük honlapunkon. Ha Ön esetleg még nem regisztrált díjmentes hírlevelünkre, akkor ITT: https://www.tht.hu/index.php?mid=simplesubscribe megteheti, hogy biztosan az elsők között ismerhessen meg minden fontos változást, jogszabályt.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások