Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Önmegvalósító falfirkálók – Társasházi eszköztár a macska-egér harcban

2021. április 20.

graffiti.jpgVan aki művészetnek tartja, van aki firkálásnak, rongálásnak, de az biztos, hogy azoknak a társasházaknak a lakói, akik reggel arra ébrednek, hogy a ház falát tegek, firkák vagy nagyobb felületet borító festések csúfítják el, enyhén szólva sem rajonganak értük. Főleg azért, mert azok eltakarításáról már nekik kell gondoskodniuk.

A Kossuth Rádió Napközben című műsorának társasházi perceiben megszólaló riportalany számára ismerős ez a szubkultúra, hiszen maga is onnan indult, s jutott el odáig, hogy komplett tűzfalakat fest, megrendelésre. Nem titkolja, hogy a tegek felfestése egy egójáték, ami a mennyiségről szól és arról, hogy egyre nagyobb, egyre feltűnőbb rajzok kerüljenek ki, egyre elérhetetlenebb helyekre. Nevek és csapatok jelei ezek, amiket ő kivétel nélkül felismer.

dr. Bék Ágnes a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének (TTOE) elnöke már nem ilyen lelkesen beszélt a jelenségről. Mint mondta, nem egyszerű megszabadulni az önjelölt művészektől, mert a céljuk az, hogy minél tovább fennmaradjon a művük, a társasházak viszont éppen ezt szeretnék megakadályozni. Ehhez néhány hatékony megoldási lehetőséget is megosztott a hallgatókkal.
A műsorban megszólat Varga Balázs rendőr alezredes, az Országos Rendőr Főkapitányság Bűnmegelőzési osztályának kiemelt főreferense is, aki a téma rendészeti vonatkozásait vette sorra.

A műsor itt hallgatható meg az elhangzás napjától (április 13.) két hónapig, 10:15 percnél: 

https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2021-04-13_09-05-00&enddate=2021-04-13_11-10-00&ch=mr1

Hallgassa Ön is keddenként 10:15-től a Napközben című műsor társasházi perceit a Kossuth Rádióban és tegye fel kérdéseit a 0630 9000 666-os sms számon!

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások