Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Találgatások helyett a vészhelyzet meghosszabbításáról

2021. április 23.

"A koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény", amit leegyszerűsítve keresztelt el a köznyelv vészhelyzeti törvénynek, jelenleg május 22-ig tartja fenn a rendkívüli intézkedéseket, többek között a minket érintő közgyűlési tilalmat. Ehhez nyújtották be április 20-án azt a módosító javaslatot, mely fenntartaná a kormány és az önkormányzatok számára a járványügyi helyzethez való gyors és rugalmas alkalmazkodást. Az elmúlt két napban a tervezettel kapcsolatban számtalan - olvasóinkban is kérdéseket generáló - találgató cikk jelent meg.

A tisztánlátás kedvéért a "Letöltések" menüpont alatt megosztjuk olvasóinkkal a benyújtott törvénymódosító javaslatot, amiből mindössze annyi következik, hogy a törvénnyel egy időben megjelenő kormányrendeletek döntik majd el, hogy egy adott területen milyen szabályozás lép életbe. Mivel ez a törvény az Országgyűlés kétharmados támogatásával született, a módosításhoz is ilyen arányra lesz szükség.

Amint erre sor kerül és a törvény - ami a javaslathoz képest még változhat - valamint a rendeletek megjelennek a Magyar Közlönyben, dr. Bék Ágnes, a TTOE elnöke sorra veszi őket és a társasházakat érintő paragrafusokat értelmezve tájékoztatja olvasóinkat. Addig kérjük türelmüket és azt, hogy figyeljék honlapunkat, ahol mindezeket első kézből olvashatják.
A törvénymódosító javaslat INNEN tölthető le.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások