Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Társasházi pincék, tárolók – Jogszerű használattól a birtokháborításig

2021. május 3.

pince.jpgA társasházaknak van egy olyan része, amit a lakók jó része sosem keres fel, ezért a közgyűléseken is ritkán kerül szóba. Ez a pince. Gyakran a tulajdonosok sem tudják, hogy ott mit helyeztek el évekkel ezelőtt, arról pedig, hogy az elköltözött lakók miket hagytak vagy felejtettek ott már tényleg nem tud senki.

A Kossuth Rádió Napközben című műsorának társasházi perceiben, a felvezető riport olyan idilli állapotokat mutat be, amire mindenki vágyik, ha tárolókról, elkülönített pincerészekről kell megállapodni.

Nem meglepő módon más tapasztalatai vannak dr. Bék Ágnesnek a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete (TTOE) elnökének, aki maga is gyakorló közös képviselő és olyan épületet is kezel, ahol nincs pince, nincsenek tárolók, ezért a felesleges holmik időnként a folyosókra kerülnek, ami viszont a katasztrófavédelmi előírások alapján tilos.

Hogyan lehet kezelni az ilyen helyzeteket, s ha vannak tárolók, vagy tárolásra alkalmas közös területek, akkor azt ki és milyen módon használhatja. Erről gyakran az új tulajdonosok nem is kapnak megfelelő információt, hiszen a többiek már belakták a tereket és nem érdekük összébb húzódni.
Ebből könnyen kialakulhatnak viták, melyek akár birtokháborítási esetként a jegyzőig is eljuthatnak.

Milyen jogköre, lehetősége van a közös képviselőnek fellépni az ilyen viták esetén, s ha gazdátlan holmiktól kell megszabadítani a házat, akkor miként kell jogszerűen eljárni, hogy később ne jelentkezhessen senki, hogy azokban voltak a nagymama értékes ereklyéi, amik eltűntek, ezért kártérítés jár neki.

A műsor itt hallgatható meg az elhangzás napjától (április 27.) két hónapig, 10:15 percnél:

https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2021-04-27_09-05-00&enddate=2021-04-27_11-10-00&ch=mr1

Hallgassa Ön is keddenként 10:15-től a Napközben című műsor társasházi perceit a Kossuth Rádióban és tegye fel kérdéseit a 0630 9000 666-os sms számon!
(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások