Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Szekrények, hulladékok helyett koktélparadicsom és virágözön – Szépülnek a társasházi erkélyek

2021. május 10.

erkely2.jpgEgyre színesebbé válnak a társasházi erkélyek. Ebben szerepet játszhat az is, hogy a kertészetekben jelentősen bővült a kínálat az olyan növényekből, melyek ezeken az apró területeken is jól megélnek. A járvány alatti bezártság is segített ráébreszteni az embereket arra, hogy az otthon töltött idő alatt örömforrás lehet virágok, fűszernövények, zöldségek, gyümölcsök gondozása, szüretelése.

A Kossuth Rádió Napközben című műsorának társasházi perceiben, több olyan példát is megemlítenek a riportalanyok, melyek jelzik, hogy ma már az egyébként szép és barátságos környezetet teremtő muskátlin és petúnián kívül mi mindent ültetnek manapság a „panelkertészek".

Nem ritka az eper és a családot ellátó mennyiségben termő - üzletekben drágán mért - koktélparadicsom, de még a törpe gyümölcsfák is jól érzik magukat, ha némi gondozásban részesülnek.

Ez a trend lényegesen esztétikusabb környezetet teremt, mint amikor az erélyek lepukkadt szekrényekkel, lomokkal vannak tele, bár jó esetben még azok takarására is alkalmas a „zöld fal", ha valaki végképp nem tud megválni az ilyen holmiktól.

Persze ennek a tevékenységnek is vannak veszélyforrásai, korlátai. Gondoljunk csak az öntözésre, aminél mindenképpen figyelembe kell venni az alattunk lakó „vízigényét" vagy a kúszó növények térhódítását, aminek jó esetben örülnek a szomszédok, de lehet, hogy mégsem. Nem beszélve a rosszul rögzített és lehulló cserepek által okozott károk miatti felelősségről.

A műsorban még szó esett a zárt-és körfolyosók zöldítésének a szabályos megvalósíthatóságáról, az udvaron kialakított kertek, kiülők, grillezők közgyűlési jóváhagyást igénylő kiépítéséről és egymás zavarásának elkerüléséről. Ezekről már a műsor társasházi szakértője dr. Bék Ágnes a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete (TTOE) elnöke tájékoztatta a hallgatókat.

A műsor itt hallgatható meg az elhangzás napjától (május 4.) két hónapig, 10:15 percnél:
https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2021-05-04_09-05-00&enddate=2021-05-04_11-10-00&ch=mr1

Hallgassa Ön is keddenként 10:15-től a Napközben című műsor társasházi perceit a Kossuth Rádióban és tegye fel kérdéseit a 0630 9000 666-os sms számon!

 

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások