Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Ingatlanvásárlás osztatlan közös területen használt parkolóhellyel? – Meglepetés érheti

2021. május 17.

parkolohely.jpgA társasházak udvarán gyakran alakítanak ki kocsibejárókat. Sokan azt gondolják, hogy amikor megvásárolják a lakást, akkor az a pár négyzetméteres terület is automatikusan az ő tulajdonukba kerül, pedig nem így van.

A Kossuth Rádió Napközben című műsorának társasházi perceiben, az indító riport mindjárt egy olyan szegedi történetet mutatott be, ahol az új tulajdonos szembesült az ebből fakadó problémával.

Az, hogy miként jut valaki parkolóhelyhez vagy annak használati lehetőségéhez attól függ, hogy ezzel kapcsolatban mi szerepel az alapító okiratban. A legegyszerűbb eset, amikor a lakással együtt értékesítésre kerül a parkolóhely, leszámítva a riportban szereplő szegedi esetet, amikor valakinek nem létező helyet értékesítenek vagy igazolnak.

Ha nincs a lakásokhoz rendelve parkolóhely, hanem azokat az osztatlan közös tulajdonból jelöli ki a lakóközösség a közgyűlésen jóváhagyott egyezség alapján, akkor a békesség záloga a megfelelő darabszám. Ha van annyi hely, mint ahány gépkocsi szeretne beállni a közös területre, akkor szintén van esély a konfliktusmentes megoldásra, ha viszont nincs, akkor jelentős feszültségekre lehet számítani.

Az alapkérdéseket dr. Bék Ágnes a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete (TTOE) elnöke vette sorra az adásban.

A műsor itt hallgatható meg az elhangzás napjától (május 11.) két hónapig, 10:15 percnél:

https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2021-05-11_09-05-00&enddate=2021-05-11_11-10-00&ch=mr1

Hallgassa Ön is keddenként 10:15-től a Napközben című műsor társasházi perceit a Kossuth Rádióban és tegye fel kérdéseit a 0630 9000 666-os sms számon!

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások