Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Forró a hangulat a társasházakban a közgyűlések miatt

2021. június 18.

veszekedes.pngAz elmúlt időszakban otthon maradt lakók közül sokan egyfajta dühöngőként várják a közgyűléseket, vannak viszont, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy szeptemberben legyenek összehívva a lakók. A legnehezebb dolguk megint a közös képviselőknek van.

A pandémia miatt elmaradt közgyűléseket ugyan már meg lehet tartani, de az elmúlt időszakot otthon töltő lakóközösségekkel, 30 fokban, zárt térben, a védettségi igazolványok között kialakuló káoszban ez meglehetősen kellemetlen feladat is lehet a társasházkezelők számára. Ahogyan azt az egyik népszerű közösségi oldalon egy közös képviselői csoportban írják:

„Én tegnap tartottam két 2 órás közgyűlést. A tulajok kiéhezve, felpörgött kreativitással estek nekem. Kettesével próbálom letudni. A vállalkozók leterheltsége ijesztő..... Rengeteg kókler jött felszínre. Eszement árakkal dobálóznak!!!! Ezt már épeszű közös költséggel követni nem lehet......"- írja P. J. Gábor. 

Sok házban azonban nem szeretnének a házban most közgyűlni, ahogyan Sz. Szilvia írja: "Én tervezem magam átképezni valami építőiparos félének. Piszkosul ráérek, mert nem akarnak közgyűlni. Áprilisban minden házhoz kiment a komplett anyag. Kérdés egy se jött vissza (csak ahol emelni akarok közös költséget, ott volt zúgolódás). Szbt hívtam ellenőrizni de csak egy jött. Mindenhol azt kérik, hogy majd ősszel. ???? Én meg így nem tudok lazítani meg egy nyaralást betervezni mert ha meggondolják magukat akkor 30 napon belül kell megtartani.... Ez így a lehető legrosszabb verzió."

Sokan júniusban próbálják letudni a kötelezettséget, ahogy K. Dóra is: „Én megtolom a júniust. A héten 3 közgyűlést tartottam. Muszáj haladni, mert így van esély, hogy 1-2 munka elkészül. A vállalkozókhoz meg annyit: 5-6 ajánlatkérésre jó ha 1-2 cég reagál, a tulajok meg nem értik miért nincs 3 ajánlat... És hiába magyarázom, hogy már lassan a 2 is mesébe illő..."

A közös képviselők leváltására vonatkozó próbálkozások is új erőre kaptak, ahogy N. Zsolt fogalmaz: „Nálam volt már közgyűlés, várok időpontokat olyan házaktól, ahol engem akarnak és attól a háztól is, ahol mást akarnak helyettem. A június még lazább lesz, aztán a kis közösségekkel elkezdem a közgyűléseket pörgetni, mert a kis házaknál könnyen összejönnek az udvaron és gyorsan megbeszélünk mindent."
(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások