Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Mellékhelyiség kerül a hálószobám fölé a szomszéd lakás felújítása során – El kell tűrnöm?

2021. június 22.

falathelyezes.jpgA nagy lakásfelújítási boom közben egyre többen gondolják úgy, hogy egy társasházi lakásban áthelyeznek falakat, vezetékeket, hogy az számukra kedvezőbb elrendezést eredményezzen, mint amit a ház tervezője - akár száz éve, akár a közelmúltban - a tervrajzon papírra vetett.

A Kossuth Rádió Napközben című műsorának társasházi rovatában legutóbb az alapító okiratokban rögzített információk megismerésének fontosságáról esett szó, mert onnan tudhatjuk meg azt, hogy mi tartozik közös tulajdonba. Az ott szereplő területek, ingatlanrészek, víz, - gáz, - csatorna vezetékek, kémények felújítása ugyanis az összes tulajdonost anyagilag is érinti.

Ezzel kapcsolatban - hallgatói kérdésre - mondta el a műsor társasházi szakértője dr. Bék Ágnes a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete (TTOE) elnöke, hogy május 11-én változott a társasházi törvény, ami azt is szabályozza, hogy miként lehet a magán ingatlanon belül elhelyezkedő közös tulajdonú vezetékekhez, épületrészekhez hozzányúlni.

A műsor itt hallgatható meg az elhangzás napjától (június 15.) két hónapig, 10:15 percnél: https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2021-06-15_09-05-00&enddate=2021-06-15_11-10-00&ch=mr1

Hallgassa Ön is keddenként 10:15-től a Napközben című műsor társasházi perceit a Kossuth Rádióban és tegye fel kérdéseit a 0630 9000 666-os sms számon!

Személyesen is kérdezhet dr. Bék Ágnestől a THT-TTOE konferenciasorozat állomásain,
melyek közül itt kiválaszthatja az Önhöz legközelebb eső várost: https://www.tht.hu/index.php?mid=konferencia

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások