Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

ZÖLD UDVAR 2021 - Társasházi pályázat a IX. kerületben

2021. július 27.

Zold_udvar_palyazat.jfifA társasházak belső, zárt, jól körülhatárolható, a társasházhoz tartozó udvarán, valamint a társasházak környezetében található közterületen zöldterületek létrehozására, továbbá a meglévő zöldfelületek növelésére, fejlesztésére írt ki pályázatot, ZÖLD UDVAR 2021 címmel, Ferencváros Önkormányzatának Városfejlesztési, Innovációs és Környezetvédelmi Bizottsága.

A pályázaton, melynek tervezett keretösszege 10 millió forint, Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros területén lévő társasházak vehetnek részt.

I. A pályázat célja:

Budapest IX. Kerület Ferencváros területén lévő társasházak belső udvarán és a társasházak környezetében található közterületeken közös zöldterületek létrehozása. Továbbá a meglévő zöldfelületek növelése, fejlesztése.

II. A pályázaton elnyert összeg felhasználható:

- kertrendezés (fák, bokrok és lágyszárú növények ültetése, talajtakarás kialakítása pl. mulcs)
- közösségi kiskertek, fűszernövény kertek kialakítása
- zöldfal, zöld térelválasztó rendszerek kialakítása
- esőgyűjtő rendszer telepítése
- komposztáló kialakítása
- vertikális zöldfelületek kialakítása
- kerékpártároló kialakítása

III. A pályázaton elnyert összeg nem használható fel:

- térkő lerakása, térkő javítása
- park berendezési tárgyak beszerzése (pad, asztalok)

IV. A támogatás jellege, mértéke:

A támogatás utófinanszírozású, vissza nem térítendő támogatás. A pályázat támogatási intenzitása 50%-os (50% társasházi önrész, 50% önkormányzati támogatás), melyet semmilyen egyéb tényező nem befolyásol. Az Önkormányzat a jóváhagyott beruházási költség (100.000,- Ft-tól 1.000.000,- Ft-ig) 50%-át ítéli oda támogatásként a nyertes társasház részére.

A társasház a kivitelezést saját maga bonyolítja le. Az általa megjelölt tevékenységek, munkálatok közül jogosult maga meghatározni a prioritásokat, tehát az elvégezendő munkálatok, tevékenységek sorrendiségét, melyeket meg kíván valósítani az elnyert összeg függvényében.

A társasház a kivitelezést követően jogosult a számla benyújtására, az Önkormányzat a megfelelő elszámolás esetén utólag fizeti ki a pályázaton elnyert támogatási összeget.

V. A pályázat benyújtásának feltételei:

1) Pályázat csak az elbírálást követően megkezdett tevékenységekre, munkákra nyújtható be. A támogatás kizárólag bruttó 100.000,- Ft-ot elérő, és bruttó 1.000.000,- Ft-ot meg nem haladó projektköltségű tevékenységekre, munkálatokra vehető igénybe.

2) A pályázó csak akkor részesülhet támogatásban, ha a közgyűlési határozatban a társasház a tervezett munka elvégzésével, a pályázaton való részvétellel egyetért, a pályázati felhívás feltételeit elfogadja, az önrészt vállalja, valamint a kert további fenntartását, gondozását vállalja.

FONTOS: A közterületen történő fejlesztések és tárolások tulajdonosi hozzájáruláshoz, esetlegesen egyéb engedélyekhez kötöttek, ezért kérjük, mielőtt leadja pályázatát, győződjön meg róla, hogy valóban kivitelezhető tervet állított össze.

A pályázat benyújtásának határideje:
2021. szeptember 20. 12:00 óráig
(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások