Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Nem vállalják a tulajdonosok az életveszélyes állapot elhárításának költségeit – Meddig terjed a közös képviselő felelőssége?

2021. augusztus 16.

Romos_fuggofolyoso.jpgA drasztikusan emelkedő építőanyag árak és a lasszóval sem fogható mesteremberek vastagon fogó ceruzája nehéz helyzetbe hozta a felújítás előtt álló társasházakat. Mit ér ilyenkor a közgyűlés által elfogadott terv és az egy éve adott ajánlatok, ha nincs, aki azon az áron elvégezze a munkát.

A Kossuth Rádió Napközben című műsorának társasházi rovatában arról is szó esett, hogy egy közgyűlés által jóváhagyott feladat elvégzését megrendelheti-e a közös képviselő magasabb munka és anyagdíjon, ha a társasház megtakarításai erre elegendők lennének vagy új közgyűlést kell összehívnia az ügyben.

Életveszélyes állapotok esetén akár három napon belül tartható rendkívüli közgyűlés, de mi van akkor, ha a tulajdonosok nem vállalják az elhárítás költségeit. Meddig terjed a közös képviselő felelőssége ilyen helyzetben? A fentiek mellett ezt is megosztja a hallgatókkal dr. Bék Ágnes a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete (TTOE) elnöke.

A műsor itt hallgatható meg az elhangzás napjától (augusztus 10.) két hónapig, 10:15 percnél: https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2021-08-10_09-05-00&enddate=2021-08-10_11-10-00&ch=mr1

Hallgassa Ön is keddenként 10:15-től a Napközben című műsor társasházi perceit a Kossuth Rádióban és tegye fel kérdéseit Őn is az adott napi témához kapcsolódó kérdéseit a 0630 9000 666-os sms számon!

A mai (augusztus 17.) téma: bérlők, albérlők magatartása, együttműködése a társasházakban.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások