Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Fűtés és meleg víz nélkül maradhatnak a lakók – Hogyan kerülhették volna el a kiszolgáltatott helyzetet?

2021. augusztus 31.

Oreg_gazkazan.jpgHiába fizették ki a fűtés és a melegvíz-rendszer felújításának költségeit az egyik társasház tulajdonosai, nem volt műszaki átadás. Nem értik, hogyan maradhatott ki a beruházásból két lépcsőház, s attól tartanak, hogy, mivel nem történt meg a teljes felújítás, bármikor fűtés nélkül maradhatnak.

Ezzel a riporttal indult a Kossuth Rádió Napközben című műsorának társasházi rovata, mely több kérdést is felvet a társasház és a kivitelező közötti szerződéssel kapcsolatban.
Mit mulasztott el a lakóközösség vagy a közös képviselő, hogy ilyen helyzet alakulhatott ki?

Elég-e a tulajdonosok érdekeinek biztosításához, ha a házban laknak a beruházással kapcsolatos végzettséggel rendelkező tulajdonosok? Lehet-e írásbeli szavazással dönteni az összetett beruházásokról vagy ezeket csak személyes részvétellel megtartott közgyűléseken célszerű elfogadtatni? Utólag mit tehetnek a tulajdonosok, ha a kivitelezés hiányos vagy szakszerűtlen?

Ezeket a kérdéseket már dr. Bék Ágnes a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete (TTOE) elnöke válaszolta meg, annak érdekében, hogy a feltárt problémák máshol ne következzenek be.

A műsor itt hallgatható meg az elhangzás napjától (augusztus 24.) két hónapig, 10:15 percnél: https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2021-08-24_09-05-00&enddate=2021-08-24_11-10-00&ch=mr1

Hallgassa Ön is keddenként 10:15-től a Napközben című műsor társasházi perceit a Kossuth Rádióban és tegye fel kérdéseit a 0630 9000 666-os sms számon!

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások