Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Lakásbérlők nyilvántartása – Jó ötlet, de hol bukik el?

2021. szeptember 7.

Lakasberles.jfifA Kossuth Rádió Napközben című műsorának társasházi rovata, legutóbb egy hallgatói kérdés alapján foglalkozott az olyan helyzetekkel, amikor a hátrányos helyzetbe kerülő tulajdonosok, a közös képviselőtől várják a megoldást, de hiába, mert arra a törvény nem ad lehetőséget.

Ezek a problémák a legtöbb esetben a lakásbérlők által okozott kellemetlenségek elhárításával kapcsolatosak, de ilyenkor nehéz bármit tenni, ha azt sem lehet tudni, hogy kik a károkozók, rendbontók.
 
A tulajdonos ugyan most is jelezheti a közös képviselő felé, hogy kiadta a lakását és mik a bérlő elérhetőségei, de ezt csak nagyon kevesek teszik meg. Azok, akik nem szándékoznak adót fizetni a kiadás után ráadásul ellenérdekeltek is abban, hogy bárki tudjon arról, hogy a bérbeadás megtörtént.
Ők jellemzően fel sem mérik, hogy nem csak a szomszédjaiknak okozhatnak ezzel kellemetlenséget, de magukat is hátrányos helyzetbe hozhatják, hiszen az ilyen bérlők azok, akik tartozásokat felhalmozva állnak tovább.

Meddig mehet el a közös képviselő jogszerűen az ilyen helyzetek kezelésében és mi segítene abban, hogy valóban hatékonyan tudja segíteni a tulajdonosközösség érdekeit? Ezekre a kérdésekre már dr. Bék Ágnestől a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete (TTOE) elnökétől kaptak választ a hallgatók.

A műsor itt hallgatható meg az elhangzás napjától (augusztus 31.) két hónapig, 10:15 percnél: https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2021-08-31_09-05-00&enddate=2021-08-31_11-10-00&ch=mr1

Hallgassa Ön is keddenként 10:15-től a Napközben című műsor társasházi perceit a Kossuth Rádióban és tegye fel kérdéseit a 0630 9000 666-os sms számon!

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások