Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Új homlokzati és lábazati díszítővakolatot dobott piacra a CEMIX

2021. szeptember 27.

cemix_1.pngDecorol névre keresztelt termék figyelemre méltó tulajdonsága, hogy helyszíni keveréssel tetszőleges színárnyalat előállítható belelő úgy, hogy a végeredmény gyári minőséget képvisel.

A lábazati zóna az épület azon része, ahol a homlokzat fala a talajjal érintkezik. Ez a felület több szempontból is erős terhelésnek van kitéve, ami főként a talajról felverődő esővízre, a talaj nedvességére és az itt jelentkező mechanikai behatásokra vezethető vissza. Annak érdekében, hogy a lábazat ellenálljon ezeknek a környezeti tényezőknek, műszakilag fel kell készíteni. Ez az oka annak, hogy ezt a felületet a homlokzat egészétől színben és a felhasznált anyagok tekintetében is látványosan eltérően alakítják ki. A megfelelő ellenállóképesség mellett természetesen az esztétikai szempontok is fontos szerepet játszanak a kivitelezés során.

A Cemix eddig a probléma megoldására a lábazati zónához különleges hőszigetelő rétegrendet, a felület esztétikus lezárásához pedig többek között különleges díszítővakolatot kínált.

cemix_2.png

Ez utóbbi Colorol néven volt forgalomban egészen ez év nyár elejéig. Az összesen 30 színárnyalatban árult termék helyét veszi át az új fejlesztés, a Decorol. Elődjéhez hasonlóan ez is hatékonyan ellenáll a lábazatot érő környezeti hatásoknak, ami elsősorban az összetételét alkotó minőségi német alapanyagoknak köszönhető.

cemix_3.png

A Decorol titka a színes szemcsékben keresendő. Az ezekből kialakítható strukturált bevonat szó szerint védőpajzsot képez a lábazati zónában. A termék azonban nem csak itt bevethető. Homlokzati díszítővakolatként is alkalmazható, sőt, bizonyos feltételekkel akár az épületek teljes felülete
egységesen is bevonható vele.

cemix_4.png

A Cemix új terméke egyvalamiben biztosan messze felülmúlja a Colorolt: az általa elérhető színválasztékban. Az előbbi 30 színárnyalatához képest az Decorol 48 színben rendelhető a veszprémi építőanyag gyártótól. Még nagyobb mozgásteret biztosít a helyszíni, vagyis az értékesítési pontokon történő keverés. Ebben az esetben ugyanis gyakorlatilag végtelen a lehetőség a színvariációk tekintetében, ezeknek tényleg csak a képzelet szabhat határt. A háttérben az áll, hogy az anyagot alkotó 12 alapszínű granulátum bármilyen arányban összekeverhető, így tetszőleges, egyedi árnyalatok is előállíthatók. Egyetlen szabályt kell csak betartani: az alapszínű granulátumok közül minimum 5 darabot kell kiválasztania a vásárlónak. A precíz kiszerelésnek és technológiának köszönhetően a helyszíni keveréssel is gyári termékminőség érhető el.

További információ a termékekről és a Cemix termékek értékesítő pontjai a https://www.cemix.hu/kereskedok oldalon találhatók.
(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások