Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Társasházak változó szabályozásáról a Napközben-ben

2021. október 5.

Cegbirosag.jfifSzeptember 23-án, a Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo volt az első rendezvény az országban, ahol a résztvevők előadásokat hallgathattak meg arról, hogy milyen módon érinti a társasházak működését az, hogy jogi személyekké válnak. A téma fontosságát jelzi, hogy a Kossuth Rádió Napközben című műsora is foglalkozott a kérdéssel.

A felvezetőben Dr. Kiss Balázs Károly ügyvéd, társasházi szakértő, a változás jogi aspektusait vizsgálta, Dén Mátyás András, a Magyar Brands díjas eHáz társasházkezelő szoftver megalkotója pedig azt ismertette, hogy egy korszerű rendszerrel a közös képviselők, társasházkezelők, tulajdonosok vagy lakásbérlők hogyan követhetik naprakészen a ház ügyeit.

A NAV-val és a bankokkal is szinkronizált, valós idejű pénzmozgásokat nyilvántartó rendszerben bármikor, akár egy mobil készüléken keresztül is tájékozódhatnak arról, hogy állnak befizetéseik, kötelezettségeik, de letölthetik a ház dokumentumait is, az alapító okirattól a korábbi vagy legújabb közgyűlési határozatokig, meghívókig.

Arról, hogy milyen problémákat old meg az, hogy a társasházak jogi személlyé válnak és a szakma képviselői örömmel fogadták-e a változásokat - köztük azt, hogy a jegyzők helyett a Cégbíróság látja el a társasházak törvényességi felügyeletét -  arról már a műsor társasházi szakértője dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete (TTOE) elnöke tájékoztatta a hallgatókat.

A műsor itt hallgatható meg az elhangzás napjától (szeptember 28.) két hónapig, 10:15 percnél: https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2021-09-28_09-05-00&enddate=2021-09-28_11-10-00&ch=mr1

Hallgassa Ön is keddenként 10:15-től a Napközben című műsor társasházi perceit a Kossuth Rádióban és tegye fel kérdéseit vagy JAVASOLJON TÉMÁKAT a 0630 9000 666-os sms számon!

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások