Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Kis ház, alacsonyabb közös képviselői díj? – Felejtsük el!

2021. november 2.

Kis_tarsashaz.jfifA saját lakás máig a legnagyobb, legvágyottabb tulajdonok közé tartozik Magyarországon, mégis az a tapasztalat, hogy a lakáson kívüli, közös tulajdonú területekre kevés figyelem irányul, pedig annak állapota növeli a komfortérzetet és az ingatlan értékét is.

A gondok ott kezdődnek, hogy a tulajdonosok jellemzően a négy fal között gondolkodnak, mondja a Kossuth Rádió Napközben című műsorának társasházi rovatában Dén Mátyás András, az eHáz projektvezetője. 
A közgyűléseken - ahol a felújításokkal, állagmegóvó munkálatokkal kapcsolatos döntések születnek - csak a tulajdonosok töredéke vesz részt, de mindig akadnak olyanok a távolmaradók között, akik szűk vagy tágabb körben elégedetlenek a megszavazott lépésekkel.
Mint mondta, a közös képviselőknek sincs egyszerű dolguk, amikor tőlük várják el a tulajdonosok, hogy minden rendben legyen, de a díjazásukra épp úgy sajnálják a pénzt, mint a felújítások fedezetére. Tapasztalataik szerint az országban 500 és 3.000 forint/hó/albetét között mozognak a közös képviselői tiszteletdíjak. Ezt azonban félreérthetik a lakástulajdonosok, ha úgy gondolják, hogy kis ház esetén alacsonyabb a díj, sőt megállapítható, hogy pl. egy hat lakásos épület kezelési díjaként irreálisan alacsony lenne 18.000 Ft.
 
A riportból kiderül, hogy reálisan milyen összegért kereshetnek ezek a házak közös képviselőt, s hogy miért kéne csendben maradniuk a közgyűléseket kerülőknek.

A közös területek állapotának és a tulajdonosi aktivitásnak a kapcsolatáról beszélt a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete (TTOE) elnöke, dr. Bék Ágnes is, aki reagált az egyik rádióhallgató sms-ére is, miszerint nem lehet olyan kicsi egy társasház, hogy egy akadékoskodó ne legyen benne.

A műsor itt hallgatható meg az elhangzás napjától (október 26.) két hónapig, 10:15 percnél: https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2021-10-26_09-05-00&enddate=2021-10-26_11-10-00&ch=mr1

Hallgassa Ön is keddenként 10:15-től a Napközben című műsor társasházi perceit a Kossuth Rádióban és tegye fel kérdéseit vagy JAVASOLJON TÉMÁKAT a 0630 9000 666-os sms számon!

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások