Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Pályázat: akár 2 millió Ft társasházaknak udvarzöldítésre

2021. november 11.

​​​udvar.jpgA Fővárosi Önkormányzat ÉGIG ÉRŐ FŰ címmel udvarzöldítési pályázatot hirdet társasházak, lakásszövetkezetek számára a belső udvarok zöldítésére. A rendelkezésre álló támogatási keretösszeg: bruttó 30 000 000 Ft, amelyből 800.000- akár 2.000.000 Ft vissza nem térítendő pénzbeli támogatást is elnyerhetnek a pályázók.

A Fővárosi Önkormányzat Közgyűlése által 2021-ben elfogadott Radó Dezső Terv (Zöldinfrastruktúra Fejlesztési és Fenntartási Akcióterv) partnerségi programjai között szerepelteti udvarzöldítési pályázat kiírásának célját a lakossággal való együttműködés, a környezeti szemléletformálás jegyében.

A nagyfokú beépítettség miatt a lakóházak belső udvarainak zöldfelületi és rekreációs szerepe felértékelődik. A historikus, belvárosi városszövetben ezek a sokszor elhagyatott, alulhasznosított, kihasználatlan belső udvarok adnak egyedül lehetőséget a zöldfelületi fejlesztésre, kondicionáló és szabadtéri rekreációs lehetőséget nyújtó zöld terek kialakítására, a közösségi életre. Ezt a lehetőséget számos európai nagyváros mellett Budapest is felismerte, ezért a nagy érdeklődésre való tekintettel, a 2020-as évi után újra ÉGIG ÉRŐ FŰ címmel udvarzöldítési pályázatot hirdet társasházak, lakásszövetkezetek számára a belső udvarok zöldítésére. A rendelkezésre álló támogatási keretösszeg: bruttó 30 000 000 Ft, amelyből 800.000- akár 2.000.000 Ft vissza nem térítendő pénzbeli támogatást is elnyerhetnek a pályázók.

A támogatás belső udvarok felújítási- és megújítási munkáira, a szükséges műszaki vizsgálatok, tervezési munkák, növényzet telepítése, földmunkák, alapanyagok, köztéri elemek készítésére, kész bútorok beszerzésére, kerti szerszámok beszerzésére, bérlésére, növényorvosi, favédelmi munkák elvégzésére nyerhető el. A beérkezett pályázatok szakmai bírálata alapján, a rendelkezésre álló támogatási keretösszeg erejéig a fővárosi önkormányzat támogatási szerződést köt a nyertes társasházakkal, lakásszövetkezetekkel. A bírálati szempontokat és a pályázat lebonyolítás részleteit az alábbi linken elérhető pályázati kiírás tartalmazza.

A pályázati dokumentációt kizárólag e-mailben, az egigerofu@budapest.hu e-mail címre várják a pályázati kiírásban foglaltak szerint, 2022. március 3-ig. Az email tárgyában fel kell tüntetni a társasház nevét, pontos címét és hogy „ÉÉF pályázat 2021-22".

További információk, pályázati kiírás és adatlap ide kattintva érhető el.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások