Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Dönthet-e a közös képviselő egy személyben a közgyűlés napirendi pontjairól?

2021. november 23.

kossuth_radio.pngA Kossuth Rádió Napközben című műsorának társasházi rovatához beérkezett hallgatói sms-ek legutóbb a komplett adást kitöltötték, így az nem is a szokásos felvezető riporttal indult. A kérdésekre a műsor társasházi szakértője dr. Bék Ágnes válaszolt.

A különböző témák pergő felvetése ismerős lehetett a THT konferenciák látogatói számára, hiszen a Társasházak és Társasházkezelők Egyesülete elnöke számára ott is bármilyen társasházakkal kapcsolatos kérdést feltehetnek a résztvevők és a helyszínen meg is kapják rá a választ.

A műsorban elhangzó kérdések az alábbiak voltak:

-A kisebbségben lévő tulajdonosok teljesen kiszolgáltatottak-e egy olyan többségi tulajdonnal rendelkező társukkal szemben, aki évek óta nem él a házban, de visszaélve pozíciójával megkeseríti a többiek életét?

- Mit tehetnek a tulajdonosok akkor, ha idén még nem volt közgyűlés a házukban, pedig azt október 15-ig meg kellett volna tartani.

- Beköltöztem egy olyan házba, ahol nincs közös képviselő. A feladattal megbízott lakó felmondott, a tulajdonosok szétosztották egymás közt az addig gyűjtött pénzt. Ez nem törvénytelen?

- Dönthet-e a közös képviselő egy személyben a közgyűlés napirendi pontjairól?

- Hogyan lehet leváltani a közös képviselőt, ha az erről szóló napirendi ponttal nem hajlandó összehívni a közgyűlést?

Az adás itt hallgatható meg az elhangzás napjától (november 16.) két hónapig, 10:15 percnél: https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2021-11-16_09-05-00&enddate=2021-11-16_11-10-00&ch=mr1

Hallgassa Ön is keddenként 10:15-től a Napközben című műsor társasházi perceit a Kossuth Rádióban és tegye fel kérdéseit vagy JAVASOLJON TÉMÁKAT a 0630 9000 666-os sms számon!

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások