Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

A lakásból utcára dobott tárgyak által okozott kárért is a tulajdonos vonható felelősségre - Az eloltott tüzet is jelentsük a tűzoltóknak!

2021. december 28.

112.jfifA Kossuth Rádió Napközben című műsorának társasházi rovatában a karácsonyi és szilveszteri időszak veszélyforrásainak áttekintése során ismét szóba kerültek a tűzvédelemmel kapcsolatos teendők. Nagy Csaba a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője több olyan szabálytalanságot is felsorolt, melyek elkerülése nem csak a saját biztonságunk, hanem a házban lakók biztonsága érdekében is fontos.

Alakvetésként elmondta, hogy minden teret arra kell használni, amire kialakították, s úgy, ahogy az a jogszabályokban rögzítve van. Ha pl. a szemétledobót tárolásra használják vagy eltorlaszolják a menekülési útvonalakat, akkor a Katasztrófavédelem figyelmezteti az érintetteket, de súlyos vagy ismétlődő esetekben tűzvédelmi bírságot szab ki. Mint mondta, tűz, de füst észlelése esetén is haladéktalanul értesítsék a tűzoltóságot a 112-es telefonszámon. Ezt akkor is tegyék meg, ha a tüzet az ott lakóknak sikerült eloltaniuk!

A műsor társasházi szakértője dr. Bék Ágnes a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének elnöke arra is kitért, hogy az év végi ünnepi időszakban, főleg szilveszterkor mindenképpen nagyobb együttműködésre és toleranciára van szükség a szomszédok között.
Ilyenkor az is előfordul, hogy a lakásokból különböző tárgyak kerülnek az utcára, amelyek kárt, akár tüzet is okozhatnak. A házigazdáknak fontos tudniuk, hogy az ezek által okozott károkért ők felelnek.

Az adás itt hallgatható meg az elhangzás napjától (december 21.) két hónapig, 10:15 percnél: https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2021-12-21_09-05-00&enddate=2021-12-21_11-10-00&ch=mr1

Hallgassa Ön is keddenként 10:15-től a Napközben című műsor társasházi perceit a Kossuth Rádióban és tegye fel kérdéseit vagy JAVASOLJON TÉMÁKAT a 0630 9000 666-os sms számon!

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások