Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Időzített erkélyek – Korláttal együtt zuhannak az utcára az áldozatok

2022. január 25.

erkely_1.jpgA belvárosi öreg épületekben lakókat vidéken és a fővárosban is érzékenyen érintik az olyan tragédiák, amikor statikai problémák miatt bekövetkező balesetben életét veszti egy lakó.
Ennek ellenére kevés lakóközösség áldoz arra, hogy bevizsgáltassa és kijavíttassa a hibákat, ezért csak idő kérdése, hogy máshol is bekövetkezzen egy hasonló drámai esemény.

A rendszerváltáskor magánkézbe került lakások új tulajdonosai szinte fillérekért jutottak ingatlanjaikhoz, de az kevesekben tudatosult, hogy az adásvételi szerződés aláírásával a felújítási, karbantartási kötelezettségeket is magukra vállalták. Ezek elmaradása miatt a napokban ismét egy koros kőkorláttal együtt zuhant valaki az utcára.

Hasonló esetek korábban is előfordultak, melyek egyikéről a THT is beszámolt. A Kossuth Rádió Napközben című műsorának társasházi rovatában megszólaló szakember statikai,
dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete elnöke pedig jogi szempontból vizsgálta a történteket. Elsősorban azt, hogy kinek kéne észlelnie, jeleznie az erkélyekkel kapcsolatos veszélyforrásokat és ki finanszírozza ezek elhárításának költségeit.

Az adás itt hallgatható meg az elhangzás napjától (január 18.) két hónapig, 10:15 percnél: https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2022-01-18_09-05-00&enddate=2022-01-18_11-10-00&ch=mr1

Hallgassa Ön is keddenként 10:15-től a Napközben című műsor társasházi perceit a Kossuth Rádióban és tegye fel kérdéseit vagy JAVASOLJON TÉMÁKAT a 0630 9000 666-os sms számon!

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások