Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Kifizetésre kerülnek a leigazolt panel felújítási számlák

2010. szeptember 22.

Szeptember 16-án a "kinőtt" korábbi helyszín helyett a Lurdy Ház-ban, több, mint 320 résztvevővel tartotta soron következő konferenciáját a THT és a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete.

Az eseményen Bencsik János otthonteremtési és energetikai államtitkár elmondta, hogy a 2009 előtt meghirdetett, részben leszerződött, részben már el is végzett panel felújításokkal kapcsolatos kifizetések jelentős késedelembe estek. Ezeknek a kifizetéseknek az egyszerűsítését tárcaközi egyeztetés keretében kellett előmozdítani, melyben a Nemzetgazdasági Minisztérium is részt vett.
Elérték azt, hogy a későbbiekben ne kelljen végigvinni a különböző érintett minisztériumokon a leigazolt számlák utáni kifizetések jegyzékeit, hanem, ha az ÉMI a benyújtott számlákat leellenőrizte és rendben találta, akkor azokat, közvetlenül, miniszteri falhatalmazás alapján a Magyar Államkincstár kifizethesse.

Ez év júliusában megszületett ez a megállapodás, minden fél aláírta, illetve az Államkincstár irányába az utalásokkal kapcsolatos felhatalmazás is elment. Ezekre a kifizetésekre egy közel 2 milliárd forintos költségvetési rovat került megnyitásra, s a kifizetések megkezdődtek.
Az államtitkári előadásban - melyről a THT októberi számában részletes összefoglaló olvasható - a ZBR-ről, a tervezett zöld bankról és a felújításokra vonatkozó prioritásokról is szó esett.


Saját véleményem: tht@tht.hu

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások