Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Ha minden lakásban vannak hitelesített vízórák, akkor jogos-e, hogy a vízszolgáltató kiszámlázza a ház főmérője és a mellékmérők összessége közti különbözetet?

2022. április 19.

vizora_leolvasas.jpgA Kossuth Rádió Napközben című műsorának társasházi rovatába ismét rengeteg hallgatói kérdés érkezett, melyekre a műsor társasházi szakértője, dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete elnöke adott választ. Többek között az alábbi problémák kerültek terítékre:

- A házunkban több lakást is rövidtávra - airbnb formában - adnak ki. Annyi szemetet termelnek az ide érkezők, hogy alig lehet a bejáraton bejönni. Zacskók sorakoznak a kukák mellett, mert azokba már nem férnek be, több kukának pedig már nincs hely a házban. Mi lehet a megoldás?

- Eladtam a panellakásomat, de a közös képviselő, közel egy éve nem hajlandó elküldeni a végleges elszámolást. Hiába keresem, még a telefont sem veszi fel. Kihez fordulhatok segítségért, mert számításaim szerint többletbefizetésem volt.

- A pincerész kijelölése kinek a feladata egy társasházban? Többször kértük ezt a közös képviselőtől, de nem hajlandó foglalkozni vele.

- E-mailben érkezett a közgyűlési meghívó. Ilyen formában kértem a jegyzőkönyvet is, de azóta sem kaptam meg. Azt mondták, hogy az új közös képviselőtől kell kérni, akit akkor választottak meg. Végül is attól kérjem aki összehívta a közgyűlést vagy az utódjától?

- Ha minden lakásban vannak hitelesített vízórák, akkor ki kell-e fizetnie a társasháznak a főóra és az almérők közti különbözetet a vízszolgáltató felé?

Az adás itt hallgatható meg az elhangzás napjától (április 12.) két hónapig, 10:15 percnél: https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2022-04-12_09-05-00&enddate=2022-04-12_11-10-00&ch=mr1

Hallgassa Ön is keddenként 10:15-től a Napközben című műsor társasházi perceit a Kossuth Rádióban és tegye fel kérdéseit vagy JAVASOLJON TÉMÁKAT a 0630 9000 666-os sms számon!

Fotó: erdihirek.hu

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások