Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Mikor kell 4/5-ös és mikor 100 %-os szavazati arány a társasház közös területének értékesítéshez?

2022. május 10.

Tetoterbeepites.jpgA házunkban ráépítéssel új lakásokat alakítana ki egy vállalkozó, aki, cserébe külső-belső tatarozást, liftfelújítást, elektromos hálózat felújítást ígért. A terv kapcsán több kérdés merül fel, melyek közül az első mindjárt az, hogy miként tudjuk eladni a tetőteret. Mikor szükséges 4/5-ös és mikor 100 %-os szavazati arány az értékesítéshez - tette fel a kérdést a Kossuth Rádió Napközben című műsorának hallgatója.

A továbbiakban arról is érdeklődött, hogy a szerződéskötéskor mire kell figyelnie a tulajdonosi közösségnek ahhoz, hogy elkerülje a csapdákat, melyek gyaníthatóan várnak rájuk, illetve arról, hogy a felfordulás legnagyobb elszenvedői, az ott lakó tulajdonosok (nem az albérlők vagy leendő tulajdonosok) kaphatnak-e valamilyen kompenzációt a kellemetlenségekért.
Zárásként pedig azt szerette volna megtudni, hogy milyen lehetőségek vannak a közös képviselők munkájának hatékony szakmai ellenőrzésére és mi az ami a törvényességi felügyeletet ellátó jegyző hatásköre?

A kérdésekre dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete elnöke a Napközben társasházi rovatának szakértője válaszolt.

Az adás itt hallgatható meg az elhangzás napjától (május 3.) két hónapig, 10:15 percnél: https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2022-05-03_09-05-00&enddate=2022-05-03_11-10-00&ch=mr1

Hallgassa Ön is keddenként 10:15-től a Napközben című műsor társasházi perceit a Kossuth Rádióban és tegye fel kérdéseit vagy JAVASOLJON TÉMÁKAT a 0630 9000 666-os sms számon!

Fotó: horizontglobal.com

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások