Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

A jegyzőhöz vagy a bírósághoz fordulva kényszeríthető ki hatékonyabban egy formailag és tartalmilag is kifogásolt beszámoló javítása?

2022. május 17.

Birosag_vagy_jegyzo.jpgAz előző heti kérdéssort folytatva a társasházak feletti törvényességi felügyeletet ellátó jegyzők hatáskörével foglalkozott a Kossuth Rádió Napközben című műsorának társasházi rovata.

Azt már tudjuk, hogy gazdasági ügyekkel nem foglalkozik a jegyző, de a nálunk történt eseményekre ki kéne, hogy terjedjen a hatásköre, annak ellenére, hogy gazdasági vonzata is van - írta az egyik kérdező. 
A házunkban az volt a legnagyobb probléma, hogy a törvényben illetve az SZMSZ-ünkben előírt kötelező tartalmi követelményeknek sem felelt meg a kapott beszámoló. Hiányoztak annak kötelező elemei, nem volt négy évig költségvetésünk, sőt előterjesztés sem. Ilyenkor a jegyzőnek nem kellene-e kifogásolnia a törvény be nem tartását? Nem tartalmilag, hanem a kötelező elemek be nem tartása miatt. Szerintem ez még nem a gazdasági ügyekbe való beavatkozás lenne, hanem a jogszabályok betartása - folytatta a probléma ismertetését.

dr. Bék Ágnes, a műsor társasházi szakértője jelezte, hogy a probléma összetettebb és, ha a kívánt célt el akarják érni, akkor meg kell vizsgálniuk, hogy a jegyzőhöz vagy a bírósághoz fordulva lehetnek hatékonyabbak. Azt, hogy mitől függ, melyik irányt érdemes választani, kiderül a műsorból, mely itt hallgatható meg az elhangzás napjától (május 10.) két hónapig, ezúttal 10:15 perc helyett 10:47-től: https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2022-05-10_09-05-00&enddate=2022-05-10_11-10-00&ch=mr1

Hallgassa Ön is keddenként 10:15-től a Napközben című műsor társasházi perceit a Kossuth Rádióban és tegye fel kérdéseit vagy JAVASOLJON TÉMÁKAT a 0630 9000 666-os sms számon!

Fotó: slideplayer.hu

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások